Снимка Булфото, архивПосещението на римския папа е политически акт, целта

...
Снимка Булфото, архивПосещението на римския папа е политически акт, целта
Коментари Харесай

Митрополит Николай: С призива за обединение папата се готви да посрещне Антихриста

Снимка Булфото, списък

Посещението на римския папа е политически акт, задачата е да се обединят всички църкви към Рим и когато пристигна Антихристът, папата да го посрещне. Това е декларирал в днешната си тържествена литургия по случай Гергьовден Пловдивският митрополит Николай пред миряните в храма " Свети Георги ", оповестява пловдивският уебсайт " Под тепето ", представен от Дневник.

``
реклама
Той приказвал дълго за визитата на папа Франциск в България след литургия, която отслужил. Николай разкритикувал остро визитата и го оповестил за политически акт, който Българската православна черква няма по какъв начин да поддържа по религиозна линия. " Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната страна Ватикана, само че никой не може да ни принуди за общо свещенодействие с него ", сподели митрополит Николай от олтара на " Свети Георги ". Това е и позицията на Светия синод на православната черква още преди папската аудиенция, въпреки осведомени с уреждането на визитата да обясниха неведнъж, че папата, познавайки каноните, в никакъв случай не е желал общо служение.

" Всички желаеме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане единствено от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят по какъв начин да стане това. Политиците не желаят това, те целят тъкмо противоположното. Създадено е да вземем за пример така наречен икуменическо придвижване, което цели обединяване на всички религии. Но нали знаете, има и вяра на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е допустимо да се сплоти светлината и тъмнината ", споделил митрополит Николай в обръщението си към хората.

" Замисълът на всичко това е да се обединят всички религии към папата, та като пристигна Антихристът, папата да го посрещне, а посредством него и всички, които са с него ", счита митрополит Николай и добавил: " Ние няма да се откажем от православието. Не сме се отказали от православието и през петвековното иго. Робството бе победено от православието. Само то ще ни освободи. А кой може да каже, че йеродякон Игнатий – Васил Левски е бил плебей по време на робството? Той беше свободен, тъй като бе православен. "

Митрополит Николай вижда и офанзива против православната черква в подготовката на папското пътешестване и информациите в медиите. " Този акт бе квалифициран прекомерно отдалеко. Започна с медийна акция против Българската православна черква. Тук не става дума за моя часовник. Става дума за всичко, което Светият синод реши и не реши. Тази акция бе готова, с цел да пристигна папата и да бъде разгласен за свети отец, живеещ в мизерия и беднотия ", коментирал владиката, представен от пловдивската медия.

Думите на митрополит Николай могат да бъдат свързани с държанието на папата, който неведнъж е призовавал за примирение на религиозните водачи, да подаряват парите си за хората, за бедните, да се откажат от скъпи блага и богатства, от скъпи коли и първокласен живот. Под сходен знак минава и визитата му в София - той не спи в безценен хотел, а в нунциатурата, няма публични вечери, протоколът категорично изискал да няма нищо първокласно при посрещането му. В същото време скъпият часовник, за който и митрополит Николай загатва, както и колите, с които се движи владиката, постоянно са привличали медийното и публично внимание в България.
Въпреки мнението на синода архиереите на православната черква и патриарх Неофит през вчерашния ден посрещнаха относително задушевно папа Франциск в София. Макар още веднъж да означиха, че няма по какъв начин да имат общо служение, те изпратиха собствен представител при формалното посрещане на папата, придружиха го в храм-паметник " Св. Александър Невски ", за молитвата уединено в катедралата беше подготвен специфичен престол и килим за главата на Римокатолическата черква.
От синода ще изпратят и митрополит Антоний на събитието за мир, което папата провежда тази вечер, като още веднъж подчертаха, че той няма да взе участие в служения, само че ще участва.
А специалисти разясниха пред " Дневник ", че държанието на архиереите е относително по-гостоприемно от в началото предстоящото и в действителност това е бил най-благоприятният процес на събитията, който е можело да се желае.

В същото време митрополитите са свободни в думите и проповедите си, няма и категорично решение на висшия клир по какъв начин да бъде одобрявана папската аудиенция. Митрополит Николай пък постоянно изпъква с различни и от време на време по-остри позиции.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР