снимка Булфото, архивНа съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура

...
снимка Булфото, архивНа съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Съдят мъж за държанe и разпространение на наркотици, хванали го край Варна с дрога в телефона

снимка Булфото, списък

На съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 31-годишният Христо С. за придобиване, държане и разпространяване на високорискови наркотични субстанции метамфетамини, прекурсори и уреди за произвеждане на синтетични опиати.

Две от трите закононарушения, за които Христо С. е обвиняем, са осъществени при изискванията на рисков рецидив и по време на избрана от съда  мярка за неотклонение „ Домашен арест “ по друго наказателно произвеждане против него, също за закононарушения, свързани с наркотични субстанции. Подсъдимият е деен участник в производството и разпространяването на дрога във Варна, за което е осъждан неведнъж, в това число и дейно.

На 19 април 2016 година полицията засича мъж от Белослав, за който разполагала с информация, че е лице от дейния престъпен контингент. При осъществен обиск на мъжа е открит синтетичен опиат „ пико “, прикрит в мобилния му телефон. При разпита станало ясно, че е получил опиата от Христо С.

Полицейските чиновници подхванали инспекция в дома на арестувания под домакински арест обвиняем и в пространствата, които употребил във входа като спонтанна лаборатория за синтез и приемане на синтетична дрога.

При влизането на полицейските чиновници в дома му Христо изхвърлил през балкона на жилището пакет. В помещение на стълбищната площадка, подпокривното пространство  и асансьорно помещение на входа, в който живее Христо, са открити и конфискувани голям брой предмети и вещества за произвеждане на синтетични опиати, две електронни везни, колби и други

По време на процесуално-следствените дейности по претършуване и изземване в дома на подсъдимия пристигнали трима души, постоянни клиенти за създаваните от подсъдимия синтетични опиати.

Предстои делото против 31-годишния обвиняем да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, Христо С. може да получи общо наказване отнемане от независимост от 5 до 15  години и санкция от 20 000 до 100 000 лв. за тези закононарушения, като съдът може и да усили наложеното наказване до една втора. Подсъдимият ще доизтърпи и остатъка от предходна ефикасна присъда, по която бил условно предварително освободен от пандиза.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР