Снимка: Булфото, архивМодернизацията на Българската армия с новите 8 изтребителя

...
Снимка: Булфото, архивМодернизацията на Българската армия с новите 8 изтребителя
Коментари Харесай

Бойко Борисов: С F-16 модернизацията на армията е необратима

Снимка: Булфото, списък

Модернизацията на Българската войска с новите 8 изтребителя F-16 е необратима, е декларирал министър председателят Бойко Борисов на среща с представители на американската компания-производител " Локхийд Мартин ", оповестява Българска национална телевизия.

На срещата е участвал и американският дипломат Херо Мустафа. Борисов и американците са разговаряли по дълготрайната Програма за индустриално съдействие, която е част от контракта за новите изтребители.

Премиерът е показал, че страната ни към този момент е осигурила 300 млн. лева за ремонт на авиобазата " Граф Игнатиево ", където ще бъдат основани новите самолети, и че страната ни желае да развива стратегическо партньорство с " Локхийд ", като израз на това са изпратените писма-заявки от Министерството на защитата за закупуване на още 8 самолета, три-координатни радари и друго съвременно въоръжение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР