Снимка Булфото, архивКато нетипична определя ситуацията в момента служебният премиер

...
Снимка Булфото, архивКато нетипична определя ситуацията в момента служебният премиер
Коментари Харесай

Стефан Янев: Обявените от кандидата за премиер Пламен Николов приоритети до голям степен се припокриват с направеното от нас

Снимка Булфото, списък

Като нетипична дефинира обстановката сега служебният министър председател Стефан Янев. Личността на претендент министър-председателя би трябвало да е функционалност на консенсус, защото това ще предопредели опцията идващият кабинет да получи задоволително постоянна парламентарна поддръжка, да има задоволително дълъг времеви небосвод, което да му разреши да води ефикасна политика в вероятност и да направи нужните промени. “

Това разяснява министър-председателят Стефан Янев в село Гела преди откриването на 18-ото гайдарско надсвирване в границите на Илинденския събор, оповестява. Премиерът дефинира актуалната политическа обстановка като нетипична, по тази причина съгласно него кандидат-министър-председателят би трябвало да има нужните качества за ръководство на страната.

Премиерът Янев акцентира, че народните представители се нуждаят от мощ и мъдрост, с цел да излъчат устойчиво държавно управление, което да дава отговор на упованията на българските жители за смяна и продължение на промените, които служебното държавно управление стартира. „ Защото, опасявам се, в случай че това не се случи, алтернативата е някакъв тип рецесия, задълбочаването на политическата, а може би и поява на междуинституционална рецесия “, уточни още министър-председателят.

Стефан Янев посочи, че оповестените от претендента за министър председател Пламен Николов цели до огромен степен се припокриват с направеното от служебното държавно управление. „ По отношение на подготовката на бъдещата вълна при неподходящо развиване на Ковид-кризата, и във връзка с Плана за възобновяване и резистентност, нещата са значително свършени и оттук насетне би трябвало да бъдат продължени. Основата е положена ", сподели още Янев. Премиерът подчертава, че през седмицата държавното управление одобри решения за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година и на Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване, в които е заложено преизчисляване на пенсиите. " При положително предпочитание от Народното събрание, всичко може да бъде направено в обозримо бъдеще в границите на месец-два ”, добави министър-председателят Стефан Янев.

Малко по-късно министър председателят откри 18-ото гайдарско надсвирване в границите на Илинденския събор в село Гела, област Смолян. Министър-председателят приветства участниците и уредниците на събитието. „ Виждаме една традиция, която през годините се възражда и се поддържа от от ден на ден хора. Един празник на надсвирването, на младите и на старите, на спазването на българските обичаи. Радостен съм да бъда тук и да споделя този празник с хората “, съобщи Стефан Янев. Традиционно всяко лято в село Гела се организира Национално гайдарско надсвирване с интернационално присъединяване. Празникът разпространява достоверния родопски фолклор и традициите в гайдарското изкуство.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР