Снимка Булфото, архивИмплант с размерите на кибритена клечка може да

...
Снимка Булфото, архивИмплант с размерите на кибритена клечка може да
Коментари Харесай

Нов имплант дава надежда срещу заразяване с ХИВ

Снимка Булфото, списък

Имплант с размерите на кибритена съчка може да революционизира режимите за предварителна защита на ХИВ, откакто ранните изследвания демонстрират, че устройството може да блокира болестта при рисковите хора, оповестява " Дарик ".

Разкривайки своите констатации от клинично изследване на 10-тата конференция на Международното общество за битка със СПИН в Мексико Сити, разработчиците обявиха, че устройството може в последна сметка да предложи нов метод към потискането на ХИВ.

То употребява молекула, наречена МК-8591, която е почти 10 пъти по-силен ХИВ инхибитор, в сравнение с медикаментите, които понастоящем се оферират на пазара, и която има доста висока преграда против устойчивост.

" Имплантът постепенно освобождава лекарството и поддържа доста устойчиво равнище на лекарството в тялото ви и вземането на това профилактично средство може фактически да ви попречи да се болестите ", съобщи Майк Робъртсън, шеф по световни клинични изследвания за вирусология на MSD.

Понастоящем хората с висок риск от заразяване с ХИВ би трябвало да одобряват хапчета всеки ден, с цел да се подсигурява тяхната отбрана.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР