Снимка Булфото, архивБившият здравен министър обвини настоящия в още провинения. Здравната

...
Снимка Булфото, архивБившият здравен министър обвини настоящия в още провинения. Здравната
Коментари Харесай

Ангелов: Правителство целенасочено ни води към следваща вълна от COVID–19

Снимка Булфото, списък

Бившият здравен министър упрекна сегашния в още " прегрешения ". 

Здравната каса се трансформира в инструмент за поръчкови инспекции. Това разяснява в Бургас някогашният отраслов министър Костадин Ангелов, представен от. Той упрекна служебния си сътрудник в неистини по отношение на извършените на Стойчо Кацаров проучвания в „ Пирогов “.

" Вместо страната да се приготвя за новата COVID-19 вълна, времето се употребява, с цел да се обезглавяват огромни лечебни заведения, уточни Ангелов. Директорът на „ Пирогов “ беше махнат от поста след отчет на касата. Това се направи без да се изчака позицията на лечебното заведение и без опция да се апелират констатациите ", разяснява някогашният здравен министър.:

„ Целта да бъдат обезглавени лечебните заведения от ден на ден ми наподобява на това, че това държавно управление целеустремено ни води към последваща вълна от COVID– 19, която да има тежки последствия за страната “, добави той.

Ангелов уточни за образец и Министерство на вътрешните работи – болница, „ Александровска “, лечебното заведение в Ямбол и варненската „ Света Анна “.

„ Болницата в Ямбол – доктор Рунков е отхвърлен от поста си и на неговото място е назначен пенсионер, доста по-възрастен от проф. Кантарджиев, който беше заменен поради това, че е навършил пенсионна възраст “, уточни той.

Здравният министър изговори доста неистини, добави Ангелов – това, че е бил на надзорен обзор, тъй като не е имал право на подобен.

„ Второто нещо, което споделя той – че е бил на надзорен обзор, което се оказва, че е неистина и че са му поискали персонална карта да се чекира. Още един въпрос: подписвал ли е документи, от които да е видно, че той е знаел, че ще бъде приет в болница “, попита Ангелов.  

Правителството се провали и при имунизацията, тя на процедура е спряна, разяснява още някогашния здравен министър.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР