Снимка: Булфото, архивБившият френски президент Валери Жискар д`Естен, който ръководеше

...
Снимка: Булфото, архивБившият френски президент Валери Жискар д`Естен, който ръководеше
Коментари Харесай

Бивш френски президент е в реанимация с белодробна инфекция

Снимка: Булфото, списък

Бившият френски президент Валери Жискар д`Естен, който ръководеше републиката от 1974 до 1981 година, е признат в болница в Париж през днешния ден, написа Канал3.бг.

Това оповестява организация Агенция Франс Прес с позоваване на антуража на 94-годишния политик.

Според " Ле Паризиен ", хоспитализацията е породена от белодробна зараза. Жискар д`Естен е имал усложнения с дишането и е признат в болничното заведение " Жорж Помпиду ", сега е в реанимация. Синът на някогашния президент Луи е приказвал с него в неделя вечерта. Според него, макар напредналата си възраст, политикът не се е оплаквал от съществени здравословни проблеми.

Жискар д`Естен е един от най-влиятелните френски политици и корав последовател на развиването на връзките с Русия. В изявление за ТАСС през 2015 година някогашният президент прикани за анулация на глобите против Русия, отбелязвайки, че " животът в атмосфера на напрежение е неприятен както за Русия, по този начин и за Европа ".

Участник в освобождението на Париж по време на Втората международна война, министър в държавното управление на военачалник Дьо Гол, някогашният началник на Франция в този момент е част от Френската академия. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР