Снимка: Булфото, архивБългария ще получи над 200 000 ваксини срещу

...
Снимка: Булфото, архивБългария ще получи над 200 000 ваксини срещу
Коментари Харесай

Борисов: Ще предложим 5000 ваксини да изпратим за Северна Македония като приятелски жест

Снимка: Булфото, списък

България ще получи над 200 000 ваксини против ковид идната седмица, разгласи министър председателят Бойко Борисов. " Ще предложим 5000 ваксини да изпратим за Република Северна Македония - като същински другарски жест за здравето на хората. А през април - уверен съм, ще получим повече от милион ваксини ", като министър председателят, който направи оглед на строително-монтажните работи на модернизацията на компресорна станция „ Лозенец “. 

Години наред България ще получава директни такси от преноса на газ, които ще са от изгода за генерации напред “, посочи министър-председателят. 

Изграждат се два нови газотурбокомпресорни елементи, които са от най-ново потомство, произвеждане на американската компания Solar Turbines. Премиерът Борисов подсети за поредните старания на държавното управление страната ни да не бъде единствено елементарен краен клиент на газовия пазар. „ Борихме се доста, признателен съм на Европейската комисия, приоритизирахме газовия хъб Балкан, надграждаме нашата енергийна система и направихме съвременна инфраструктура “, уточни Бойко Борисов. „ На псевдодемократите не е нужно да се потвърждаваме какъв брой положителни евроатлантически сътрудници сме, неслучайно имаме най-хубавите компресори “, безапелационен беше министър председателят. 

„ Всеки ден от тази седмица сред 38 и 40 млн. куб. м. газ са пренесени през нашата газопреносна система във всички посоки, в това число за румънския, сръбския, гръцкия пазар и за пазара на Република Северна Македония “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов. „ Нека българите видят големите мащаби. Това са най-хубавите американски компресори, свръхмодерни и най-скъпи. За да има тази софтуерна опция, ние сме мислили, проектирали и построили “, акцентира министър председателят Борисов. 

През първия стадий на плана „ Модернизация на Конституционен съд „ Лозенец “, Конституционен съд „ Странджа “, Конституционен съд „ Ихтиман “ и Конституционен съд „ Петрич “ в интервала 2015 – 2016 година бяха инсталирани по два елемента на станциите „ Странджа “ и „ Лозенец “ и по един - на станциите „ Ихтиман “ и „ Петрич “. За реализацията на тази част от плана „ Булгартрансгаз “ ЕАД влага 220 млн. лева. 

През 2019 година започва осъществяването на втория стадий на рационализация на компресорните станции „ Петрич “, „ Лозенец “ и „ Ихтиман “, по който се инсталират общо 4 нови нискоемисионни компресорни елемента. През февруари тази година беше въведен в употреба инсталирания елемент на Конституционен съд „ Петрич “, който е вид Taurus 70. Продължават строително-монтажните работи и по другите две компресорни станции, като ще бъдат инсталирани два елемента на Конституционен съд „ Лозенец “ от вид Mars 90 и един елемент на Конституционен съд „ Ихтиман “ от вид Taurus 70. Те ще бъдат въведени в употреба до края на трето тримесечие на 2021 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР