Снимка Булфото, архив Президентът Румен Радев заяви: Инициативата Три морета“

...
Снимка Булфото, архив Президентът Румен Радев заяви: Инициативата Три морета“
Коментари Харесай

Радев: С „Три морета“ Източна Европа ще се сближи със Западна и ЕС ще стане по-силен

Снимка Булфото, списък
Президентът Румен Радев съобщи: " Инициативата „ Три морета “ се утвърждава като скъп инструмент за реализиране на стопански напредък и ускорено обществено и икономическо доближаване сред Източна и Западна Европа

Активната ангажираност на Европейската комисия ще способства за реализиране на тази цел ", съобщи президентът по време на среща на „ Дондуков “ 2 с Цветан Кюланов - изпълняващ длъжността началник на Представителството на Европейска комисия у нас, оповестиха от прессекретариата на президента.
 
Европейската комисия е измежду стратегическите сътрудници на „ Три морета “ наред със Съединени американски щати и Федерална република Германия. Държавният глава уточни, че като ротационен ръководител на самодейността България ще продължи да работи за синхронизиране на плановете по „ Три морета “ с политиките на Европейски Съюз.

„ Регионалната самодейност „ Три морета “ способства за превъзмогването на съществуващите инфраструктурни разлики и способства за интеграцията на 12-те европейски страни от района със Западна Европа, което прави целия Европейски съюз по-силен “, уточни Румен Радев.

Той предложения представител на Европейска комисия на най-високо равнище да взе участие в идната среща на върха в София. Изпълняващият длъжността началник на Представителството на Европейската комисия у нас Цветан Кюланов напомни изразената от изпълнителния заместник-председател Маргрете Вестегер поддръжка на Комисията за „ Три морета “ и посочи напредъка по развиването на капиталовия фонд на самодейността.

Той уточни опциите за съдействие, визирайки синхронизирането на планове в границите на самодейността „ Три морета “ с целите, заложени в Плана за възобновяване и резистентност на Европейски Съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР