Снимка: Булфото, архивНякои от членовете на групата, която кани Националния

...
Снимка: Булфото, архивНякои от членовете на групата, която кани Националния
Коментари Харесай

Кунчев пред Нова: Част от групата, която кани Щаба на публичен диспут, ни заплаши с протести

Снимка: Булфото, списък

„ Някои от членовете на групата, която кани Националния действен щаб на обществен дебат, отидоха прекомерно надалеч. Имаше закани, че ще ни провеждат митинги, че ще намерят хора, които да ни звънят вечер, с цел да ни тормозят. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев, съобщи Нова тв, цитиана от " 24 часа ".

" Вече се е случвало на ген. Мутафчийски. Получавал е позвънявания в 2 ч. през нощта от разнообразни телефони и хората насреща са му обяснявали, че не схваща от работата си и ковид в действителност няма ”, сподели още той. 

Преди дни той и членовете на Щаба бяха провокирани на спор от петима медици - доктор Атанас Мангъров, доктор Георги Тодоров, доктор Стоян Алексов, доктор Владимир Николов и доктор Антония Първанова.

„ Доста медии им осигуриха естрада и аз нямам нищо срещу те да показват лично мнение. Но аз от тях чух доста нелепости. Не виждам основа, върху която можем да водим теоретичен спор с доктор Мангъров и доктор Първанова ”, сподели доктор Кунчев.

Той бе безапелационен, че отправените закани не го тормозят. Тревожел го фактът, че по този метод се обиждал трудът на доста хора.

„ Не споделям, че сме безгрешни – несъмнено е можело да създадем някои неща и по-добре. Но истината е, че към този момент сме ужасно изтощени и сме на ръба на оцеляването. Затова би трябвало да пестим офанзивите и рецензиите към хората, които се пробват да оказват помощ на обществото ”, безапелационен бе здравният контрольор.

Той разяснява и тревожната тематика за възходящия брой на инфектираните с COVID-19 у нас.

„ Вирусът продължава да ни изненадва с доста неща, едно от които е неравномерното пораждане на случаите. Има хора, които са носители на вируса по цялостен месец и не го предават даже на фамилиите, с които живеят непрекъснато. Има обаче и такива, които единствено за ден-два заразяват 50 или даже 100 души ”, разясни доцент доктор Кунчев.

Той прикани обществото да не мисли, че казусът с инфекцията е преодолян. Това чувство карало хората да живеят „ напълно постарому ” и да не съблюдават никакви ограничения за сигурност.

„ Ние от Щаба гледаме да не прибягваме до крайни ограничения даже в огнищата, само че в някои случаи локалните управляващи ни принуждават да го вършим. Причината е, че те виждат държанието на хората в засегнатите места ”, сподели още доцент доктор Кунчев.

Според него се обрисува втора вълна на ковид на целия Балкански полуостров. Данните от прилежащите на България страни сочели, че те са с още по-висока заболеваемост от нас.

„ Движението на хора сред обособените страни крие риск, само че той не е толкоз огромен. Най-сериозният проблем продължава да бъде вътрешното разпространяване. А който счита, че няма COVID-19, да заповяда в която и да е болница, където се лекуват инфектирани ”, безапелационен бе здравният контрольор.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР