Снимка: Булфото, архивИскам много дебело да подчертая, че операцията Свикване

...
Снимка: Булфото, архивИскам много дебело да подчертая, че операцията Свикване
Коментари Харесай

Операция „Свикване на ВНС“ бе продукт на Борисов и Доган, смята Атанас Атанасов

Снимка: Булфото, списък

" Искам доста дебело да подчертая, че интервенцията „ Свикване на Велико национално заседание и приемане на нова Конституция “ беше взаимен артикул на Бойко Борисов и Ахмед Доган ", разяснява пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на „ Демократична България “.

Според него тази концепция е била стартирана със съзнанието, че няма да се реализира, само че имаше избрани цели.

„ Първата беше Борисов да се покаже като най-големият демократ, който споделя: „ Ето, изберете най-висшия конгрес и той да реши “. Но той знаеше, че това няма да се случи. И това нещо се потвърди през вчерашния ден, когато Движение за права и свободи дръпна шалтера, по този начин да се каже. И това също е контрактувано сред тях. Не да ни приписва той на нас връзките с Движение за права и свободи, а ние, „ Демократична България “ и „ Демократи за мощна България “ имаме доста дълга история на връзки с Движение за права и свободи – негативни “, сподели Атанасов.

Той счита, че втората цел на тази „ интервенция “ е печелене на политическо време и разпръскване по някакъв метод на митинга.

„ Третата цел по-късно, което през вчерашния ден Движение за права и свободи обявиха, е Доган за следващ път да показва, че той постоянно работи рационално и чува гласа на народа. Каквито и да са социологическите изследвания, над 60% от хората декларират, че поддържат митингите. А митингите желаят нещо доста просто – незабавна оставка на държавното управление, предварителни парламентарни избори и оставка на основния прокурор “, сподели Атанасов и означи, че това са настояванията и на „ Демократична България “.

„ Защото, в случай че нещата бъдат добутани до постоянни избори, Борисов да провежда изборите, той има толкоз доста пари, че ще си ги купи “, посочи той.

„ Не съм дал своя вот за президента Радев, само че към сегашния миг това, което той приказва, изцяло съответствува с това, което ние мислим в „ Демократична България “, сподели още Атанас Атанасов.

И настоя да няма „ никакви измислени експертни държавни управления, тъй като те ще бъдат определени от това Народно заседание “.

Призоваваме нашите последователи, хората, които ни поддържат, на следващия ден, който има опция, да заповяда пред Народното събрание: Трябва съсредоточен напън върху висшия орган на държавна власт да одобри правила, които да дадат опция за по-честни избори, прикани съпредседателят на „ Демократична България “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР