Снимка: bTVОсемгодишно момиче с тежко гръбначно изкривяване може да бъде

...
Снимка: bTVОсемгодишно момиче с тежко гръбначно изкривяване може да бъде
Коментари Харесай

Зов за помощ за Лори: 8-годишно момиче се нуждае от спешно лечение

Снимка: bTV

Осемгодишно момиче с тежко гръбначно деформиране може да бъде избавено с интервенция. Надеждата е интервенцията да бъде направена бързо, с цел да не се утежни положението на детето.

Преди осем години Лорета се ражда със седмица забавяне. В началото всичко наподобява наред, оповестява bTV.

„ На година и половина забелязах лека издаденост на е й плешчица – дясната ”, описа майката Цветанка Атанасова. Лекари успокояват майката, че няма проблем, само че издатината се усилва. Едва преди четири години излиза наяве, че детето има сколиоза – централномозъчна особеност, изразена с деформиране на гръбначния дирек. „ И тръгнахме по тъгите отново: „ Докторе, това не оказва помощ, казвайте различен вид. Друг вид, споделя, единствено интервенция, само че е още дребна ”, добави Цветанка.

Операция в България е допустима, само че фамилията няма средства, с цел да заплати за импланти над 80 хиляди лв.. Майката търси помощ от Фонда за лекуване на деца. От там обясниха за bTV, че се чака мнението на външни специалисти, които да насочат Лорета към болница в чужбина или да бъде платена интервенция в българско лечебно заведение.

Въпреки положението си, Лори и в този момент е доста витално дете. Живее в село Новоселци, върви на учебно заведение във Видин и единственото, което желае, е да продължи да тича. До месец се чака от фонда да са подготвени с решение.

Ако имате предпочитание да помогнете, можете да го извършите на следната банкова сметка:

BG08UBBS80021058130240 
Лорета Иванова Цветанова
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР