Снимка bTVНяма как управляващите да си измият ръцете с извинения,

...
Снимка bTVНяма как управляващите да си измият ръцете с извинения,
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Няма как управляващите да си измият ръцете, че сделката за ЧЕЗ е между частни лица

Снимка bTV
Няма по какъв начин ръководещите да си измият ръцете с извинения, че договорката за ЧЕЗ сред частни лица. Политическата отговорност е на държавното управление, сподели политологът Даниел Смилов в предаването „ Тази заран ” по bTV.
Тяхно би трябвало да е и стратегическото решение какво се случва с тази компания, означи той.

По думите му министър председателят Бойко Борисов е прав да вижда паралелите с 2013 година
„ От една страна, имаме опит за преформатиране на политическото пространство. Текат процеси при Патриотите, Българска социалистическа партия се патриотизира много, Движение за права и свободи се раздвижиха. Дебатите към Истанбулската спогодба демонстрираха, че елементарно може да се сглоби друго болшинство. И това ще бъде болшинството такова, каквото беше през 2013 година ”, акцентира политологът.

Според него фактът, че във връзка с договорката държавното управление си е трансформирало на няколко пъти позицията, и то трагично, демонстрира няма някаква генерална тактика.

„ Започнахме от позиция, че това е договорка сред частни страни, която се подписва по друго законодателство, по-късно се стигна до това, че е опит за събаряне на държавното управление и че е някакъв прикрит прелом, а в този момент страната в действителност ще има вероятно съучастничество ”, напомни Смилов.

Според финансиста Емил Хърсев, когато една договорка е нежелана от пазара, на който ще работи, тя би трябвало да се спре и да не се финансира.

„ Народът не ще. Г-жа Върбакова може да е съвършен български бизнесмен, само че това нещо не трябва да продължава ”, съобщи той. „ Дори великият финансист Атанас Буров се е отказвал от договорката на живота си – той е желал да купи Българска народна банка, само че като е схванал мнението на народа, е споделил, че против народа не може и е спрял. В случая тъкмо това могат да създадат и страните по тази договорка, след което страната може да влезе и да седне да води договаряния ”, разяснява той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР