Снимка: btvnovinite.bgБтвКатастрофите в повечето случаи са по обективни фактори –

...
Снимка: btvnovinite.bgБтвКатастрофите в повечето случаи са по обективни фактори –
Коментари Харесай

Психолог за катастрофите: Шофьорите нарушители трябва да са на пробация

Снимка: btvnovinite.bg

Бтв

Катастрофите в множеството случаи са по справедливи фактори – това са произшествия, зародили от човеша немарливост, уточни психологът Росен Йорданов в предаването „ Тази събота ” по Бтв. По думите му това е безспорна немарливост.

„ Българските водачи са на ясно какво се случва в чужбина – какви са глобите. Трябва от видеоконтрола до глобата пътят да е доста къс. Това може да се направи – да се засилят глобите. Полицаите не са нужни в огромните градове, където има опция за видеоконтрол, живата мощ би трябвало да е отвън града ”, счита Йорданов.

Подрастващите би трябвало да бъдат възпитани, а батковците им превъзпитани, предложи още психологът. „ Шофьорите извършители би трябвало да са на пробация, да правят публично потребен труд – да отидат в незабавното и да видят какво се случва, откакто карат безконтролно ”, изясни Росен Йорданов.

По мотив ареста на проверяващите публицисти, психологът уточни, че схваща и двете тези, само че има чувството, че и двете страни премълчават част от истината.

„ Най-големият проблем е неналичието на хрумвания, Министерство на вътрешните работи би трябвало да престане да бъде посткомунистическа система с модели и нрав на ръководство, които не подхождат на нашата действителност ”, сподели още Росен Йорданов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР