Снимка: btvЛидерът на левицата Корнелия Нинова пребори опозицията в редиците

...
Снимка: btvЛидерът на левицата Корнелия Нинова пребори опозицията в редиците
Коментари Харесай

На конгреса на БСП! Корнелия Нинова изуми с

Снимка: btv

Лидерът на левицата Корнелия Нинова пребори опозицията в редиците на Българска социалистическа партия. Заседанието на изключителния конгрес на партията стартира с гласоподаване на промени в Устава на Българска социалистическа партия, свързани с избора на ръководител.

Предложените промени засягаха избора на ръководител на партията. Искането беше партията да си върне правото на избор на ръководител, написа btvnovinite.bg.

„ Конгресът извърши политическа неточност, като измамен под лозунга, че осъществя народна власт, гласоподава решение, съгласно което концентрира цялата власт в ръцете на ръководителя ”, съобщи Ваня Добрева от Софийската организация на Българска социалистическа партия.

Чавдар Георгиев също се разгласи за промени, като предложи да се задължи Националният съвет да изготви такива промени и да ги показа на идващото съвещание.

Валери Илчев разяснява, че с направените промени суверенът самичък взема решение кой да управлява партията и се разгласи срещу нови промени.

Искането беше подложено на гласоподаване и отхвърлено със 149 гласа „ за ”, 397 „ срещу ” и 45 „ въздържали се ”.

Предстои водачът на партията Корнелия Нинова да изнесе отчет „ Българска социалистическа партия – опция за България ”. Ще се обсъдят и целите за българското председателството на Съвета на Европа.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР