Снимка: БТАУкраинският президент Володимир Зеленски отбеляза първата годишнина от пълномащабната

...
Снимка: БТАУкраинският президент Володимир Зеленски отбеляза първата годишнина от пълномащабната
Коментари Харесай

Обръщението на Зеленски по повод годишнината от войната: „Ще направим всичко, за да победим тази година!“

Снимка: Българска телеграфна агенция
Украинският президент Володимир Зеленски означи първата годишнина от пълномащабната война на Русия в Украйна с обръщение за неподчинение към своя народ с думите: „ Ще победим всички “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във видеоклип, публикуван в медиите и озаглавен „ годината на непобедимост “, 45-годишният държавен глава си спомни по какъв начин се обърна към украинците преди година в преждевременно изказване..

„ Преди една година на този ден, от същото това място, към седем сутринта, се обърнах към вас с малко изказване, траяло единствено 67 секунди “, сподели той в 15-минутната си тирада на фона на тържествена музика.

„ …ние сме мощни. Готови сме за всичко. Ще победим всички. Ето по какъв начин стартира всичко на 24 февруари 2022 година Най-дългият ден в живота ни. Най-трудният ден в най-новата ни история. Събудихме се рано и от този момент не сме спали “.



„ На 24 февруари милиони от нас направиха избор: не бялото, а синьо-жълтото знаме. Не бягство, а среща. Среща с врага. Съпротива и битка. Беше година на болежка, страдание, религия и единение. И това е годината на нашата издръжливост с вас. Знаем, че това ще бъде годината на нашата победа с вас! “, акцентира Зеленски.

Западните военни чиновници правят оценка жертвите и от двете страни на най-големия спор в Европа след Втората международна война на повече от 100 000 убити или ранени. Загинаха десетки хиляди цивилни, а милиони други избягаха от опасността на бойните дейности.

„ Почти всеки има най-малко един контакт в телефона си, който в никакъв случай повече няма да вдигне слушалката “, сподели Зеленски. „ Такъв, който няма да отговори на SMS-а „ Как си? “. Тези две думи получиха нов смисъл през годината на войната. “

Припомняме, че украинските сили предотвратиха бърза победа при започване на 2022 година и спорът, който Москва назовава „ специфична военна интервенция “, се трансформира в една жестока окопна война в източната и южната част на страната. С водачите на двете страни, които не демонстрират признаци на поддръжка на оттегляне, вероятностите за скорошно преустановяване на сраженията наподобяват мрачни, разяснява Ройтерс.

Зеленски, който изигра значима роля в набирането на финансови средства и военна помощ от целия свят за поддържане на украинската защита, изправена пред доста по-голяма войска, похвали своя народ.

„ Ние се превърнахме в една огромна войска “, сподели той. „ Станахме един тим, в който някой намира, някой опакова, някой носи, само че всички способстват. “

Той разказа 2022 година като година на резистентност, храброст и болежка и единение.

“Основният извод от нея е, че сме оживели. Не бяхме победени. И ще създадем всичко, с цел да победим тази година! “, приключи той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР