Снимка: БТА. Лекари демонстрираха работата на робота върху плодове Роботизирана

...
Снимка: БТА. Лекари демонстрираха работата на робота върху плодове Роботизирана
Коментари Харесай

Откриха робот „Да Винчи“ за 6 млн. лв. в „Майчин дом“


Снимка: Българска телеграфна агенция. Лекари демонстрираха работата на робота върху плодове

Роботизирана система „ Да Винчи “ ще проработи до дни в АГ-болницата „ Майчин дом “ в София. Тя беше открита през днешния ден и осветена от Западноевропейският митрополит Антоний. На церемонията участва и патриарх Неофит. Апаратурата коства 6 млн. лева, като инвестицията за нея е както от „ Майчин дом “, по този начин и от Министерството на здравеопазването и медицинския университет – София.

Роботът ще се употребява главно за гинекологични и урологични интервенции, които се постановат за премахване на карценоми. „ Майчин дом “ е четвъртата болница в страната, която разполага с „ Да Винчи “. Най-напред той беше въведен в Униеврситетската болница в Плевен. „ Да Винчи “ има в болница „ Токуда “ в София и в МБАЛ „ Доверие “ София.

Роботът „ Да Винчи “ в „ Майчин дом “ разполага с ISG камера. Тя разрешава посредством вкарване на флурисцираща съставна част в организма на пациентта, метастазите в лимфните възли да стартират да фосфорисцират, както и раковите кафези, където и да са те в тялото.

По думите на шефа на болничното заведение проф. Иван Костов това е голямо предимство на робота „ Да Винчи “. Предстои да бъдает подготвени експерти за работа с него, както и да бъде подписан контракт с Националната здравноосигурнителна каса. Лечението без контракт с нея излиза към 8 хиляди лв..

Не преставайте да носите вярата и да вдъхвате вярата, както и да проявавате обичта си на дело към всеки, който е прибягнал до Вас и вашите драгоценни познания. Това бе казано в словото на патриарх неоф ит, което прочете митрополит Антоний.

Болницата учреди и новото си настоятелство. Сред членовете му са ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, столичният кмет Йорданка Фандъкова и Западноевропейският митрополит Антоний.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР