Снимка БНТТри приоритетни проекта за три милиарда и половина лева

...
Снимка БНТТри приоритетни проекта за три милиарда и половина лева
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ: Обновяваме българската армия с проекти за 3,5 милиарда лева

Снимка Българска национална телевизия
Три предпочитани плана за три милиарда и половина лв. са планувани за възобновяване на Българската войска. Това сподели ръководителят на парламентарната комисия по защита военачалник Константин Попов и народен представител от ГЕРБ пред Българска национална телевизия.
Според него проектът за възобновяване на армията би трябвало да обгръща по едно и също време всички равнища, само че първият приоритет е придобиването на военен аероплан. Това обаче трябвало да бъде подкрепено и политически.
" Договорът ще бъде сред две страни. Целта е да има явен ангажимент на страната, с която ще сключим този контракт, че ние дружно ще оперираме и тя ще имаме съответните отговорности, тъй като тук става въпрос за сигурност, а във военно-въздушните сили динамичността е извънредно огромна и би трябвало да има добре обезпечено взаимоотношение и отговорности, с цел да може тази система в действителност да работи от самото начало ", разгласи Попов, който е някогашен командващ на Военновъздушни сили, в това число и шеф на сегашния президент.
Тезата на Попов се разминава с позицията на премиера, който неотдавна разгласи, че не самолета, а корабите и пехотата са приоритет. Това провокира напрежение сред Борисов и президента.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР