Снимка: blagoevgrad.utre.bgСпешна помощ са реагирали на 416 сигнала за изострени

...
Снимка: blagoevgrad.utre.bgСпешна помощ са реагирали на 416 сигнала за изострени
Коментари Харесай

С настъпването на есента: Ръст в сигналите на тел.112 за агресивни хора

Снимка:
blagoevgrad.utre.bg

Спешна помощ са реагирали на 416 сигнала за изострени психологични положения и на 52 опита за самоубийство

С настъпването на есента - взрив на  тревожните и депресивни положения. От незабавния телефон 112 записват внезапен скок на сигналите за нападателни хора, както и на такива, които са склонни да посегнат на живота си. Само през летните месеци медиците от столичната Спешна помощ са реагирали на 416 сигнала за изострени психологични положения и на 52 опита за самоубийство. Традиционно обаче тези числа се усилват съвсем двойно през есента, съобщава Нова ТВ.
На 21 септември дежурните диспечери в Спешна помощ реагират на сигнал за въоръжен и буйстващ мъж в столичния квартал " Овча купел ". " Както си стояхме на леглото, чухме към 5-6-7-8 изстрела. Не съм сигурен, само че беше много мощно ", сподели очевидецът Данаил Колев.
Мъжът, който страда от биполярно разстройство, се барикадира за повече от 20 часа в жилището си. Според шеф промяната в Спешна помощ не е по никакъв начин инцидентно, че това се случва навръх прага на астрономическата есен.
" Хората с по-лабилна нервна система, хората с разнообразни психологични болести, по-притеснителните и прочувствени хора по време на промяната на сезоните, това въздейства много отрицателно на обостряне на техните положения ", сподели доктор Делян Георгиев от ЦСМП-София.
Как се отразява неприятното време на здравето ни?
Според психиатрите напролет и есента внезапно се увеличавали и хората, търсещи профилирана лечебна помощ. " Тези пролетно-есенни обостряния може би се дължат навръх това, че едното навежда на мисълта, че нещо завършва, което ни навежда на гибелта, а другото е когато всичко се възражда, а ти се чувстваш зле и ти става още по-зле ", сподели още психиатърът Евгений Ганчев.
Причината специалистите виждат в това, че актуалните хора живеят на по-бързи темпове и с повече страхове, след като и да е било. " Поради този самостоятелен свят хората от ден на ден имат възприятието, че тъй като те дават отговор за себе си и би трябвало да вършат някакви неща, и това се трансформира от ден на ден в едни тревожни положения, в които изпадат ", съобщи Ганчев.
Последните данни на Световната здравна организация демонстрират, че близо 15% от българите страдат от форма на меланхолия. А до 2020-та тя ще бъде най-често срещаното заболяване в международен мащаб.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: