снимка: БГНЕССъветници от БСП поискаха оставки в Столичната община заради

...
снимка: БГНЕССъветници от БСП поискаха оставки в Столичната община заради
Коментари Харесай

БСП иска оставки заради Бронзовата къща

снимка: БГНЕС

Съветници от Българска социалистическа партия желаеха оставки в Столичната община поради Бронзовата къща - арт инсталацията, която трябваше да бъде вдигната на мястото на мавзолея в чест на европредседателството, а в този момент ще бъде вдигната в чест на неговия край и предаването на щафетата на Австрия.
Общинските съветници от левицата настояха зам.-кметът Тодор Чобанов да напусне поста си, а шефът на комисията по просвета в СОС Малина Едрева да се отдръпна като неин ръководител. Според тях не е ясно по какъв начин тъкмо са изхарчени гласуваните 95 000 лева за бетонния фундамент върху някогашния пантеон, съобщи Bulgaria ON AIR. На спонтанна конференция пред площадката, на която художникът Пламен Деянофф сглобява детайлите, Калоян Паргов разгласи, че това е безценен и неприличен монумент на нелепостта.
Самият Деянофф пък сподели, че не е бил свестен във връзка скандалните си изказвания във Виена. Той беше сниман да изяснява, че у нас публиката не схваща от модерно изкуство, а политиците го учат по какъв начин да заобикаля разпоредбите. " Моята задача е да произведа скулптурата и аз съм подготвен. Това, което съм желал да кажа аз, от моя позиция, беше напълно друго. Ако е имало недоразумения, скърбя ", сервира извинения той.
„ Това е политика. Дали е морално и дали е етично да се прави политика от проблемите на един художник, това е друга тематика ”, съобщи Тодор Чобанов, зам.-кмет по културата в Столичната община. Той подсети, че Деянофф има период да построи първия стадий от плана до 18 юни, в противоположен случай общината ще приключи работата по плана.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР