Снимка БГНЕСАлексис Ципрас призова Скопие да предприеме конкретни мерки по

...
Снимка БГНЕСАлексис Ципрас призова Скопие да предприеме конкретни мерки по
Коментари Харесай

Ципрас призова Македония да предприеме конкретни мерки за промяна на името

Снимка БГНЕС
Алексис Ципрас прикани Скопие да предприеме съответни ограничения по въпроса с името на Македония и отстраняването на паметниците, в случай че желае да се интегрира първо в НАТО, а по-късно и в Европейски Съюз, предава БГНЕС.

Сред условията, сложени от Атина към държавното управление на Заев във връзка със разногласието сред двете страни, се включват смяна на името на летището в Скопие, унищожаване на паметниците, загатващи съществуването на иредентизъм и обществено обявяване за приемане на съставното име за обща приложимост. Едва тогава ще може да бъде допустимо сключването на съглашение сред Гърция и Македония, разяснява гръцкият вестник " Рийл нюз ".

Изданието акцентира още, че по думите на Ципрас, Атина чака да „ бъдат подхванати ограничения освен на думи, само че и на дейности, с цел да може да се стартира градивен диалог във връзка с името “. Ако това обаче не бъде изпълнено, Гърция няма изобщо да пристъпи към сходен разговор. За момента се планува на масата за договаряния със специфичния делегат на Организация на обединените нации Матю Нимиц да бъдат прегледани всички направени до момента оферти.

Понастоящем Атина не вижда позитивно названия като " Северна ", " Горна " или " Нова ", тъй като загатват съществуването на 2 или повече Македонии. Гръцкото държавното управление обаче е позитивно настроено към предлагането за " Македонска република Скопие "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР