Снимка БГНЕСИдеята за Турски поток“ наистина беше блъф и когато

...
Снимка БГНЕСИдеята за Турски поток“ наистина беше блъф и когато
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Идеята за Турски поток“ наистина беше блъф

Снимка БГНЕС
" Идеята за " Турски поток “ в действителност беше блъф и когато твърдяхме това, доста хора в България, наши съперници, обясняваха, че това не е правилно ". Това съобщи в изявление за предаването " Нещо повече " по стратегия " Хоризонт " на БНР някогашният народен представител Мартин Димитров:

" Искам да припомня, че " Турски поток “ в началото беше разгласен с потенциал от към 65-67 милиарда кубически метра, а в този момент на процедура ще бъде осъществен с една четвърт от този потенциал. Толкова е дребен потенциалът, че няма да бъде употребен за пренасочване на количества към Европа и Европейския съюз. Нашата теза от самото начало беше, че стопански не е обосновано количествата от Русия за Европа да минават през Турция. Това доста удължава и оскъпява маршрута и няма икономическа логичност в това. От мегаломанските планове с Русия се видя, че изгодите за България са минимални, в случай че изобщо някъде ги има, а разноските са големи ".

Димитров разгласи пред Националното радио, че съгласно него се готви нов газов план към България: " Притеснявам се дали нашият интерес ще бъде предпазен. За да се заобиколи този път европейското условие, чакам позицията на България да бъде - газът да се купува от нас на входната точка на България, каквато политика има Турция. Съседите ни купуват влизащия в страната газ нормално още на входящата точка. Така могат да бъдат заобиколени европейските правила във връзка с преносната мрежа и на построяването на нови газови коридори ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР