Снимка БГНЕС архивШанхайската организация за сътрудничество (ШОС) става по-силна с

...
Снимка БГНЕС архивШанхайската организация за сътрудничество (ШОС) става по-силна с
Коментари Харесай

Китай и Русия приветстват Индия и Пакистан в Шанхайската организация за сътрудничество

Снимка БГНЕС списък
Шанхайската организация за съдействие (ШОС) става по-силна с приемането на нови членове, съобщи китайският президент Си Дзинпин на откриването на 18-то съвещание на държавните глави на страните членки на формата, предава TACC, представена от Фокус.
" Нашата среща ще се организира за първи път в този формат след разширението на ШОС и наличието на главите на всичките осем страни-членки. Срещата на високо ниво е от историческо значение. С увеличението на непрекъснатите членове на организацията ни тя е станала по-силна и по-силна.. " - Си Дзинпин особено приветства Индия и Пакистан, които за пръв път вземат участие в срещата на върха на ШОС като пълноправни членове на организацията.
Според него страните от района и интернационалната общественост имат огромни упования за ШОС. " Ние носим все по-голяма отговорност за обезпечаване на непоклатимост и сигурност и за поощряване на развиването и просперитета на района ", - сподели ръководителят на Китайската национална република.
ШОС е основана през 2001 година. Първоначално организацията включва Русия, Китай, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан. През 2017 година Индия и Пакистан стават членове на ШОС. Организацията има секретариат, който работи в Пекин, както и районна антитерористична конструкция в Бишкек.
В структурата на ШОС има и страни-наблюдатели: Монголия, Иран, Афганистан и Беларус. Предвижда се и механизъм за сътрудници за разговор, който в този момент включва Армения, Азербайджан, Камбоджа, Непал, Турция и Шри Ланка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР