Снимка БГНЕС архивБившият ректор на Медицинския университет Ваньо Митев беше

...
Снимка БГНЕС архивБившият ректор на Медицинския университет Ваньо Митев беше
Коментари Харесай

Бившият ректор на Медицинския университет Ваньо Митев е оправдан от Софийския градски съд

Снимка БГНЕС списък
Бившият ректор на Медицинския университет Ваньо Митев беше оневинен по обвиняването за злоупотреби, ощетили висшето учебно заведение с над 1 милион лв., предава БНР.

Съдията от Софийския градски съд Милен Михайлов е признал за почтен и някогашния основен секретар на университета Алексей Алексеев.

Прокуратурата изиска Митев да лежи шест години в пандиза, тъй като не упражнил надзор над Алексеев и той - в нарушаване на Закона за висшето обучение, разрешил медицина у нас да учат 146 студенти от Европейския съюз, без да са положили кандидатстудентски изпит по биология и химия. Освен това назначил двама външни юристи, макар че тъкмо толкоз били щатни юристконсулти в Медицинския университет, споделя Националното радио.

Преди три години и половина прокуратурата упрекна някогашния ректор и че позволил основния му секретар да подписа 5 неизгодни договора. Освен това, съгласно обвинителния акт, Алексей Алексеев взел съвсем 50 000 лв. от касата на Медицинския университет и ги разпределил сред две компании.

Защо държавното обвиняване не съумя да убеди Софийския градски съд във виновността на Митев и Алексеев, ще стане ясно от претекстовете на арбитър Милен Михайлов. Прокуратурата може да стачкува оправдателните присъда пред Софийския апелативен съд, прибавя БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР