Снимка БГНЕС архивГазпром“ възобнови строителството на морската част на втората

...
Снимка БГНЕС архивГазпром“ възобнови строителството на морската част на втората
Коментари Харесай

И втората отсечка на Турски поток пое към турския бряг

Снимка БГНЕС списък
" Газпром “ възобнови строителството на морската част на втората права на „ Турски поток “, се споделя в известие на South Stream Transport B.V, предава БГНЕС.
„ Корабът Pioneering Spirit възобнови строителството на втората права от морския газопровод „ Турски поток “ в посока турския бряг “, се кезва в известието. През 2017 година бяха построени 224 км от втората права на „ Турски поток “ до изключителната икономическа зона на Турция. През май „ Газпром “ завърши с построяването на морската част на първата права от „ Турски поток “. Проектът за газопровод „ Турски поток “ планува строителството на газопровод, състоящ се от две прави всяка с потенциал по 15,75 милиарда куб.м.

Първата ще доставя със „ синьо гориво “ турските консуматори, а втората е предопределена за облекчаване на потребностите на страните от Южна Европа и Балканите /срокът за стартирането в употреба – 2019 г./. „ Газпром “ преглежда два разновидността за продължение на „ Турски поток “: 1. през Българя и Сърбия; 2. през Гърция и Италия.

БГНЕС твърди, че на този стадий с построяването на втора права към Турция това поставя кръст на българската вяра за директна тръба, която да излиза на българското крайбрежие. За България остава единствен вид Русия да реши да насочи количествата газ от втората тръба през нашата страна за Сърбия и Централна Европа. В противоположен случай България ще бъде заобиколена и ще се лиши от статута си на съществена директна страна за съветското синьо гориво в района.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР