Снимка: архив Булфото Властта замисля внушителен за страната ни военен

...
Снимка: архив Булфото Властта замисля внушителен за страната ни военен
Коментари Харесай

С-300, Кугър, БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!

Снимка: списък " Булфото "
Властта замисля величествен за страната ни боен церемониал за празника на войската 6 май. Армията ще покаже от съвсем всички мостри техника и оръжия, с които разполага, написа " Труд ".

На площада ще преминат най-хубавите ракети, с които разполагаме. Политици, военни и жители ще могат да видят мощните С-300, които рядко излизат на церемониал. Това е най-модерният ни зенитно-ракетен комплекс, който охранява небето ни.

На празника ще преминат и елементи от комплекса С-200, както и преносимия комплекс за противовъздушно прикритие на войските " Оса ".

На парада Военновъздушни сили ще се показват още и с изтребители МиГ-29, вертолети " Кугър ", МИ-17 и други Пехотата ще се показа с танкове, които ще дойдат от Сливен, бойни бронирани машини, БТР-и – както съветски мостри, по този начин и американски, с които сме въоръжени – " Хамър " и " Гардиън ".

Ще бъде показана и инженерна, автомобилна и свързочна техника. Хората ще видят и тактическият ракетен комплекс " Точка " /ОТР-21/.

Предвижда се близо 1200 души да маршируват на жълтите павета, разпределени в десетина блока.

В общия строй ще набие крайник за първи път и рота от македонската войска, която най-вероятно ще премине със знамето на Македония.

Нейното присъединяване бе контрактувано по време на формалната аудиенция на президента Румен Радев в Скопие през февруари тази година. Командващ парада ще е командирът на Сухопътните ни войски ген. Михаил Попов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР