снима: БулфотоЗахлаждане се очаква у нас в края на седмицата,

...
снима: БулфотоЗахлаждане се очаква у нас в края на седмицата,
Коментари Харесай

Големи жеги в следващите дни

снима: Булфото

Захлаждане се чака у нас в края на седмицата, само че преди този момент температурите в сряда и четвъртък ще доближат до 38-39 градуса. Утре над страната ще е слънчево и още по-топло спрямо през днешния ден.

Обявено е предизвестие от първа степен – код жълто за 20 области в Западна и Централна България. Очакваните температури са сред 33 и 38 градуса, малко по-ниски тук-там в източната част на страната.

Горещото време основава условия и за пожари. Утре има към този момент региони и в алено, където рискът за пораждане на сложни за преодоляване пожари е от най-високата степен - екстремален.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е към 25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

И в планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще бъдат от 22 градуса на Алеко до 30 в Банско. В Боровец и Пампорово – към 25-27 градуса.

Облачно и дъждовно ще е времето на доста места в Западна и Централна Европа, като в някои региони преваляванията ще са интензивни и съпроводени от гръмотевици. Над останалата част от континента ще е най-вече слънчево, в това число и на Балканите, където ще се задържи по-топло от нормалното.

У нас и в четвъртък ще бъде горещо, в по-голямата част от страната - и слънчево. Изолирани валежи не са изключени в планинските региони в Западна България. По-мощна купесто-дъждовна облачност ще се развива в петък.

Вече на повече места в Западна България ще превали и прегърми. В тези региони и дневните температури ще са малко по-ниски. През почивните дни, още веднъж в западните региони, ще има превалявания и гръмотевици, на повече места в неделя.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР