Снежина Петрова ще изиграе моноспектакъла Една българка по разказа на

...
Снежина Петрова ще изиграе моноспектакъла Една българка по разказа на
Коментари Харесай

Снежина Петрова влиза в 20 роли в Една българка

Снежина Петрова ще изиграе моноспектакъла " Една българка " по описа на Иван Вазов в навечерието на Коледа. Това е спектакъл-урок, само че от тези, които помниш цялостен живот. Урок, след който обикваш Вазов. Спектакъл-преживяване за дребни и огромни, за пристрастените и за отчуждените от Патриарха на българската литература.

За 65 минути надарената актриса ни превежда през литературния шедьовър „ Една българка “ като изиграва повече от 20 персонажа, до момента в който ни споделя, демонстрира, разяснява, напомня, равнява, иронизира, възпява, припява, изпява и проучва – историята, обстоятелствата, героите, теоретиците, просветителната система… „ Тя съумя да ни раздвижи, да ни разсмее и да ни разплаче. “

Моноспектакълът „ Една българка “ е ориентиран към необятната театрална публика със специфичен фокус върху възпитаници от седмите класове, учещи едноименното произведение на Вазов. Снежина Петрова влиза в ролята на учителка по литература, с цел да показа своята артистична версия за един трогателен урок по описа на Вазов. 

Режисьор на " Една българка " е Десислава Шпатова, дружно със Снежина Петрова тя е и създател на сюжета. Композитор е Асен Аврамов. Консултанти са Петя Хайнрих, проф. Михаил Неделчев и Биляна Курташева, както и проф. Албена Хранова, проф. Клео Протохристова, проф. Миглена Николчина, доктор Николета Пътова, проф. Виолета Дечева, проф. Веселин Методиев, доктор Георги Гочев, проф. Пламен Бочков, доктор Азиз Таш и доктор Румен Петров.

Моноспектакълът " Една българка " ще се играе на 20 декември, вторник, от 19 часа в зала 2 " Азарян " на НДК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР