Снегът, който валя през уикенда е сходен с други зимни

...
Снегът, който валя през уикенда е сходен с други зимни
Коментари Харесай

Какви са проблемите, които доведоха до снежното бедствие

Снегът, който валя през уикенда е подобен с други зимни ситуации. Пътуването с летни гуми, когато вали сняг, основава проблеми. Преди седмица започнахме да предизвестяваме за идната зимна конюнктура, само че даже в съботния ден имаше хора, които са смятаха, че няма да има проблеми. Това сподели Анастасия Стойчева, синоптик към Национален институт по метеорология и хидрология, в ефира на " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Георги Златев, някогашен шеф на дирекция " Поддръжка на пътищата " към АПИ, сподели че хората, които правят снегопочистването са едни и същи без значение в кого е властта.

Стойчева уточни, че през идващите дни ще се затопля, само че ще има заледявания поради утринните ниски температури. Тя предизвести за заплаха от формиране на поледици.

Златев сподели, че в политиката във връзка с снегопочистването е безредна, а техниката е в мощно стеснен размер. Експертът добави, че чиновниците, които работят за почистването на снега, са незадоволително. Той изясни, че част от почистващите компании работят без контракт, а единствено със съглашение.

Златев изясни, че над 90% от компаниите работят на този принцип, което значи, че те нямат предвидимост и опция за инвестиция. Докато вали снега не може да се чака той да бъде незабавно измит, добави специалистът. По негови думи, в случай че има нередности при осъществяване на дилемите би трябвало да бъдат наложени наказания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР