Сн. БГНЕС Френският футболен тим би българския с ранен гол

...
Сн. БГНЕС Френският футболен тим би българския с ранен гол
Коментари Харесай

Франция изтри и теоретичния шанс на България за Мондиала в Русия


Сн. БГНЕС

Френският футболен отбор би българския с ранен гол на стадион " Васил Левски " в София в съботния мач от квалификациите за Световното в Русия през 2018 година, донасяйки за пръв път от 85 години победа за петлите на терена на лъвовете и унищожавайки даже и теоретичния късмет за класиране на нашия тим за Мондиала.

Блес Матюиди даде преднина на французите още в третата минута, което скова в допълнение за известно време така и така напрегнатите българи. Все отново лъвовете се пробваха да се опълчват на съперниците си, които обаче бяха по-спокойните на терена. Второто полувреме българите играха по-смело, само че и по-твърдо, което им костваше жълти картони. В същото време офанзивите на нашите не се отличаваха с особена идейност. Едва в последните минути на мача се пробваха да сътворят нещо по-атрактивно, само че не им доближиха опциите. Георги Кастодинов пропиля късмет да изравни резултата, а по-късно получи и жълт картон, което го вади непосредствено от идващия мач с Люксембург.

В последна сметка французите си потеглиха от София с трите точки и с общо 20 се върна на върха в групата, следвани от шведския тим, който " опердаши " с 8:0 луксембургския отбор и изостава единствено с една точка от лидера. Холандия реализира сложна победа с 3:1 като посетител на Беларус и е на третото място със 17 точки преди последните мачове.

Българският тим остава четвърти с 12 и загуби и последните си шансове за класиране. Във вторник съставът завършва присъединяване си в квалификациите с посещение на Люксембург. В последния си мач Франция приема Беларус, а Холандия е хазаин на Швеция.

Селекционерът на националния тим по футбол Петър Хубчев съобщи, че играчите са излезли неуверени против Франция. " Не бих споделил, че голът ни смути, в противен случай - след него заиграхме по-добре. Излязохме неуверени в това, че можем да създадем нашата игра против Франция. Но не голът ни смути. Полека-лека изживяхме този потрес ", сподели Хубчев пред Българска национална телевизия.

Той остана удовлетворен от колектива. " Няма един водач. Не бих отличил никого, а целия тим. " Според Хубчев второто полувреме е било по-добро за за България.

Селекционерът уточни, че се тормози за гостуването на Люксембург във вторник. " Сигурен съм, че в този момент ще се чуят позитивни мнения. Започвам да трептя и да се тормозя, тъй като всичко друго отвън победа там ще бъде признато като крах. Така ще е и за мен. Оправдания като отмалялост и пътешестване не въздействат. " По думите му успеха в Люксембург е наложителна.

" За мен най-важното от момента, в който пристигнах - това си говорихме и в тима, е тази борбеност наша прословута от поколенията. И я показахме, само че това е една дребна крачица ", добави Хубчев.

Георги Костадинов също регистрира, че отборът му е почнал срещата с прекомерно огромен почит към съперника си.

" Може би бяхме надалеч от тях, не ги пресирахме и пуснахме ранен гол. Срещу такива тимове, в случай че не влезеш оптимално съсредоточен, мъчно побеждаваш ", сподели Костадинов. Той изрази яда си, че е пропуснал опцията за равнене: " Забавих се да изстрелвам незабавно, което беше неточност, малко се засуетих и ме е гняв ".

Част от съотборниците му бяха на мнение, че България е била близо даже до победа против французите.

" Мисля, че на моменти надигравахме тима на Франция, а това е състав от Топ 3 на света. Мисля, че и владението на топката беше в наша изгода, не сме толкоз надалеч от класата на топ тимовете и считам, че ни чака ярко бъдеще ", изясни Симеон Славчев.

" Всички видяха, че играхме като равни с тях. Първите 10-15 минути не бяха положителни, само че след това имахме повече шансове. Според мен не ни доближи малко и това би трябвало да ни дава тласък и мотивация, че можем да се борим с най-хубавите. Имахме късмет даже да ги победим ", сподели Страхил Попов.

Според Станислав Манолев пък френските футболисти са посочили боязън, само че България не се е възползвала от възможностите си.

Макар че победиха, френските футболисти пък не бяха изключително удовлетворени от представянето си.

" Върху нас имаше напрежение след успеха на Швеция, тъй че трябваше да спечелим непременно. В началото се представихме добре, само че по-късно нямахме добър надзор над топката. Това несъмнено беше мач за мъже и аз се веселя, че го спечелихме, това е значимото ", сподели след дуела капитанът Юго Лорис.

Голмайсторът Матюиди регистрира обстоятелството, че Франция е първият тим, който побеждава България в София от повече от две години. " Те са мощен хазаин и играха добре, само че ние не бяхме на нормалното си равнище ", сподели той.

" Не се гордеем от метода, по който играхме. Аз не си закривам очите и не се укривам, знам че не направих добър мач, несъмнено имаме шанс, че спечелихме. Извинявам се и на почитателите, за които надали е било прелестно да ни гледат по какъв начин се мъчим по терена ", изясни най-младият състезател на петлите Килиан Мбапе.

Голямата звезда Антоан Гризман удостовери думите на колегата си в нападението, изразявайки мнение, че Франция е трябвало да вкара втори гол. " Не биваше да си усложняваме мача, само че просто не бяхме задоволително положителни в нахлуване, нямахме обстановки да вкараме втори гол, с което да си улесним и срещата ", сподели футболната звезда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР