Смятате ли, че за да отслабнете трябва да гладувате? Това

...
Смятате ли, че за да отслабнете трябва да гладувате? Това
Коментари Харесай

Храните, които можете да консумирате, без да пълнеете

Смятате ли, че с цел да отслабнете би трябвало да гладувате? Това е доста неверно разбиране и в този момент ще ви разбираем по какъв начин можете да ядете и да не качвате килограми. Просто яжте тези 10 храни:

Супа

Въпреки изобилието от течност в супите, те са изцяло засищащи. Фактът, че супите разтягат стомаха малко повече, в сравнение с храната без бульон. Освен че облекчава глада, този колорит потиска производството на грелин - хормона на глада. В резултат на това ядете по-малко, само че оставате сити за по-дълго време.

Пуканки

Пуканките надали се асоциират с диета - тъкмо противоположното. И въпреки всичко една чаша пуканки съдържа единствено към 30 калории. Но това не включва сиропа. Затова за закуска е по-добре да употребявате солени пуканки, само че и тук има подводни камъни: от време на време се употребява прекалено много сол. Идеалният вид е да печете пуканки вкъщи с допустимо минимум добавки.

Извара

Според откривателите изварата съдържа специфичен протеин, наименуван казеин. Полезното му качество е, че той се разгражда доста постепенно. Това прави изварата чудесна закуска, изключително преди лягане. Британски учени открили, че хората, които ядат извара половин час преди лягане, съумяват да отслабнат, а метаболизмът им се усъвършенства - все положителни вести!

Карфиол

Първо, карфиолът съдържа 92% вода. Второ, той се усвоява постепенно, което значи, че отстранява глада за дълго време. Трето, той е доста потребен: съдържа витамини В и РР и е богат на фибри. Това не е ли задоволително, с цел да го включите в диетата си? Физически е невероятно да напълнеете поради карфиола: организмът изразходва повече сила за храносмилането му, в сравнение с получава от него.

Целина

Проучване от 2016 година се концентрира върху въздействието на целината върху организма. Според учените този зарзават усилва скоростта на изгаряне на калории. Иска ми се да можеше да е по този начин с всички храни! Повярвайте ми, целината не е единствено за хора, които съблюдават диети, тя е вкусна и здравословна. Нарязаното стъбълце ще обогати съвсем всяка салата, а можете да го употребявате и като ядлива лъжица!

Краставица

Един от най-достъпните зеленчуци е превъзходен за лека закуска, когато би трябвало да залъжете глада и не желаете да напълнеете прекомерно доста. Краставиците са богати на вода, нискокалорични, само че задоволително твърди, с цел да се употребяват като пълноценна храна. Но ги нарежете на ситно, полейте с малко зехтин и прибавете няколко подправки - и си имате пълноценна салата.

Яйца

Яйцата са противоречиви поради високото си наличие на холестерол, само че има проучвания, които потвърждават изгодите от тях. През 2008 година учени оферират на една група хора да ядат яйца за закуска, а друга група да яде кроасан. Познайте кой се е чувствал утолен по-дълго време и е консумирал по-малко калории денем? С яйцата не би трябвало да се злоупотребява, нито да се опасяваме от тях. Яйцата ще се впишат добре в здравословната ви диета.

Овесена каша

Овесените ядки са богати на протеини и фибри и са нискокалорични. Основното преимущество за отслабването е, че ще се чувствате по-малко гладни преди идващото хранене, заради което се предлага да ядете овесени ядки на закуска. По този метод ще се чувствате сити през цялата първа половина на деня и няма да прекалите с калориите на обяд.

Грейпфрут

Така наречената диета с грейпфрут съществува от 30-те години на предишния век. Смятало се е, че половин грейпфрут преди хранене оказва помощ да отслабнете. Съвременните учени виждат в това малко здрав разсъдък. Грейпфрутът е с високо наличие на вода и фибри и дава чувство за задоволеност, без да се употребяват спомагателни калории. Въпреки това не би трябвало да го ядете на празен корем поради киселините.

Авокадо

Авокадото е съкровищница на мононенаситени мазнини, които могат да оказват помощ за бързото ограничение на апетита ви. Проучване от 2013 година открива, че яденето на авокадо преди вечеря понижава желанието да хапнете нещо друго с 40%. Така че силата на авокадото не е в диетичните му свойства, а в способността му да задоволява глада с изгоди за здравето. Rambler оповестява: " Авокадото е доста потребно за здравето на хората.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР