Смятаме за неприемливо по никакъв начин чиновници на тази или

...
Смятаме за неприемливо по никакъв начин чиновници на тази или
Коментари Харесай

Митрофанова: Неприемливо е чиновници, независимо от техния ранг и длъжност, да критикуват посланик |

" Смятаме за недопустимо по никакъв метод служители на тази или онази страна без значение от сан и публична служба обществено да подлагат на критика посланика на Руската Федерация. "

Това съобщи пред телевизия " Русия 24 "  руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова.

Изказването ѝ е във връзка, който по-рано през днешния ден сподели, че ще има дипломатически отговор към изявленията на дипломат Митрофанова. Той бе безапелационен, че не е задоволително по никакъв метод непознат дипломат да приказва от името на българския народ против българското държавно управление. 

Митрофанова твърди, че изявлението на премиера " непосредствено опонира на духа на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година "

Тя обаче не се отхвърля от практиката си да приказва от името на българското общество:

" Хората в България въпреки всичко не поддържат нито реториката, нито дейностите на държавното управление си по отношение на специфичната интервенция в Украйна ".

Митрофанова твърди, че болшинството от българите са на страната на Русия и оповестява, че доста хора превеждат съветски уеб сайтове на български. По думите й преводът е наложителен поради многото материали на български, представящи украинската позиция.

Руският дипломат декларира още, че Посолството следи и изявленията в пресата. Тя декларира, че българските малките екрани нямат репортери в Украйна, а употребявали тези на Си Ен Ен и по този начин доминирала западната позиция. Това ѝ изказване е погрешно, тъй като още преди началото на войната националните малките екрани изпратиха свои екипи в Украйна. Техни кореспонденти и сега са в страната. Митрофанова твърди още, че в българските медии нямало информация за мините в Черно море - още веднъж изказване, което не подхожда на обстоятелствата.

Тя разяснява и оповестяването на 10 съветски дипломати за личност нон грата поради шпионаж в интерес на Русия. По думите ѝ този акт е обвързван с визитата на секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, а стъпката на държавното управление целяла да показва " огромната евросолидарност ". Посланикът у нас препотвърди, че Руската федерация ще предприеме реципрочни дейности.

Пред съветската телевизия Митрофанова обаче декларира, че държавното управление не е аргументирало дейностите си.

" Сега никой нищо не изяснява нищо, просто гонят дипломати и без каквото и да е пояснение, просто за активност, несъвместима с дипломатическия статус, което, несъмнено, безусловно не подхожда на действителността ", споделя тя на фона на персонална среща в петък в Министерство на външните работи и последвалото изказване на Петков, който заяви повода - шпионаж.

Руският дипломат твърди още, че след срещата с Остин не е било обявено за взети решения. Това ѝ изказване още веднъж опонира на обстоятелствата, тъй като в събота Остин и Петков дадоха взаимен брифинг, на който оповестиха, че в България ще дойде една рота " Страйкър ".

Митрофанова обаче разяснява съботния митинг на " Възраждане " и декларира, че в страната имало акции с " антинатовски темперамент ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР