Смятаме и ще предложим на Министерството на отбраната да не

...
Смятаме и ще предложим на Министерството на отбраната да не
Коментари Харесай

От комисията предлагат да не бъде рестартиран от самото начало проектът за нов тип изтребител



Смятаме и ще предложим на Министерството на защитата да не бъде рестартиран през цялото време планът, тъй като има реализирани избрани резултати. Това сподели ръководителят на Временната комисия за изследване осъществяването на процедурата по желание на нов вид военен аероплан Емил Христов при разискването през днешния ден на отчета от двумесечната работа на комисията, който членовете й не престават да дискутират.

"Смятаме, че можем да продължим от избрана точка ", уточни Христов и добави, че най-важното е да се обезпечи равнопоставеност на всички участници и поради на по-голямата финансова рамка да се създадат опити за разискване на новопроизведени многоцелеви изтребители.

При разискването от Българска социалистическа партия обявиха, че няма да поддържат отчета на комисията, а от Движение за права и свободи заявиха, че ще го поддържат, тъй като виждат пропуски в работата на ведомството. Освен това се притесняват, че това е арбитражен съд против президента.

„ Най-важното е да се обезпечи равнопоставеност на всички участници, поради 2 пъти по-голямата финансова рамка. Да се създадат опити за разискване на предложение за нови изтребители, тъй че с изключение на конкурентност, само че да реализираме и по-високи отбранителни качества “, увери Емил Христов.

„ Смущаващото е, че е променено решение на Народно събрание, което утвърждава наложителните условия “, разяснява Емил Христов. „ Актуализирането на главните разновидности на плана ще станат със съдействието на експертите “, посочи той. „ Смятаме, че е осъществена голяма работа от експертите, работещи по плана. Няма човек в комисията, който счита, че експертите са подходили непрофесионално “, сподели още националният представител.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР