Смятам, че времето ще покаже дали посещението в Русия на

...
Смятам, че времето ще покаже дали посещението в Русия на
Коментари Харесай

Цветанов: Дали посещението в Русия е успешно, времето ще покаже

Смятам, че времето ще покаже дали визитата в Русия на премиера Борисов е било сполучливо. Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, разяснявайки изказванието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която счита, че визитата на премиера в Русия е съдействала до топене на двустранните връзки, само че въпреки всичко не е довела до съответни резултати.

"Опозицията е тази, която би трябвало постоянно да подлага на критика. Премиерът Борисов се старае да отбрани националния интерес. Той не би желал да излезе от рамката на единната позиция на Европейския съюз. Той се извини за това, че „ Южен поток “ е бил изработен от социалистите, когато те управляваха, по един много непрогледен метод и заобикаляйки европейските разпореждания “, изясни Цветанов, представен от БГНЕС.

Според него сегашната обстановка към АЕЦ „ Белене “ се дължи на Българска социалистическа партия.

„ В момента има два реактора, които са платени. Трябва да се вземе ясното политическо решение дали този план може да продължи. Той би трябвало да продължи единствено и само на пазарен принцип, защитавайки националния интерес. Проектът, най-малко по данни на специалистите, е на стойност към 20 милиарда лв.. Към сегашния миг българската страна е платила към 3 милиарда лв.. Трябва да е ясно дали ще се осъществя този план на пазарен принцип, без държавни гаранции или просто забравяме за него. А тези два реактора просто си остават за България, без да могат да бъдат въведени в употреба “, акцентира Цветанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР