„Смятам, че ваксината срещу COVID-19 е нещото, което ще ни

...
„Смятам, че ваксината срещу COVID-19 е нещото, което ще ни
Коментари Харесай

Д-р Дияна Димитрова: Никой не потвърждава, че ваксината е в основата на смъртния случай

„ Смятам, че имунизацията против COVID-19 е нещото, което ще ни избави и ще ни върне в положението, което е най-малко малко по-добро от това, което е в момента”. Това съобщи ръководителят на Спешното поделение в „ Пирогов” доктор Дияна Димитрова пред NOVA.

„ Вече малко повече от 2 седмици има растеж на приетите в болница в „ Пирогов”. През последния месец по-голямата част от пациентите, потърсили помощ, са по-млади. Обяснявам си го с това, че те контактуват между тях повече”, сподели още тя.

„ За смъртния случай след имунизиране с AstraZeneca никой не удостоверява, че в основата е имунизацията. След като изяснят научно нещата считам, че няма да има проблем и имунизацията с AstraZeneca ще продължи”, уточни доктор Димитрова.

Запитана дали има имунизирани, оплакали се от странични резултати от AstraZeneca, тя отговори: „ При нас в „ Пирогов” нямаме такива пациенти. Всеки се предизвестява какво би трябвало да чака след имунизацията. При AstraZeneca още след първата доза организмът стартира да построява антитела и е обикновено да има настинка, температура и неразположение. След като пациентът е предизвестен по какъв начин да постъпи, не сме имали недоволства. Имали сме позвънявания, че са се случили тъкмо тези неща, само че нищо по-сериозно”.

„ Никога не ме е било боязън от вируса, тъй като имам вяра, че каквото би трябвало да се случи, ще се случи. Когато човек изпадне в боязън, той не реагира адекватно”, разяснява още доктор Дияна Димитрова.

„ През тази една година видяхме и доста пациенти, които са се вкопчили в живота и желаят да преборят заболяването. В единия миг ги е боязън, само че в другия желаят, борят се да живеят и го реализират. През Коронавирус отделението минаха и доста колеги”, сподели още тя. И добави: „ Коварността на това заболяване е, че на моменти не можеш самичък да прецениш какъв брой тежко е положението ти”.

Според нея ние сме страната с най-либералните ограничения. „ Ако всички сме дисциплинирани няма да има проблем, дори и да са отворени заведенията за хранене. Мерките са задоволителни, стига да ги съблюдаваме. Покачването на случаите значи, че някъде нещо не се спазва”, безапелационна е тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР