Смята се, че някои продукти са по-полезни от други: те

...
Смята се, че някои продукти са по-полезни от други: те
Коментари Харесай

8 продуктa, които са по-полезни за здравето на жените, отколкото всички суперхрани

Смята се, че някои артикули са по-полезни от други: те съдържат повече витамини, минерали и антиоксиданти. Такива артикули се назовават суперхрани. Например, боровинка, авокадо, семена от чиа, сьомга, спирулина и така нататък

Ние взехме решение да разберем дали елементарните артикули като чесън, домати и кокосови орехи са положителни за здравето на дамите. Събрахме лист от 8 продукта за здравето на дамите, които даже може да са по-добри от най-популярните суперхрани!

8. Чесънът е добър за сърцето и костите ви

6 скилидки чесън съдържат 17% витамин В6 и 23% манган на дневната стойност.

За ефикасна подготовка: Чесънът понижава натоварването на сърцето и му оказва помощ да се оправи с взискателните тренировки.

За здрави кости: Нивото на естроген понижава след менопаузата, по тази причина костите стават по-слаби. Половин сурова скилидка чесън (2 гр.) ще ви защищити от остеопороза.

7. Говеждото подкрепя оправянето със признаците на предменструален синдром и защищава от анемия

100 грама говеждо месо съдържат 53% цинк, 40% витамин В12, 16% желязо и 12% витамин В2 от дневната стойност.

Той оказва помощ за облекчение на признаците на Постановление на Министерски съвет и обогатява тялото ви с желязо. Витамините В12 и В2 доста добре се оправят със признаците на Постановление на Министерски съвет. Ако в тялото ви липсва желязо, може да се чувствате изтощени и замаяни, а кожата ви може да стане доста бледа. Говеждото може да помогне за запълване на запасите от желязо по време на вашата менструация. А цинкът е доста добър за косата и ноктите ви.

6. Брюкселското зеле защищава от катаракта и бръчки

Половин чаша брюкселско зеле съдържа 81% витамин С и 137% витамин К от целесъобразната дневна доза.

За здрави очи: Жените страдат от катаракта и глаукома повече от мъжете. Брюкселското зеле оказва помощ на очите ни да останат здрави.

За здрава кожа: Витамин С оказва помощ за производството на колаген, форсира заздравяването на раните и предотвратява появяването на бръчки.

5. Доматите ни защищават от изгаряния, меланхолия и рак на гърдата

Една купа домати съдържа 47% витамин А, 42% витамин С и 11% витамин B9 от целесъобразната дневна доза.

За кожата и косата: Витамин А е извънредно значим за кожата и косата. Ликопенът, съдържащ се в доматите, защищава кожата от слънчево изгаряне.

За клетъчен напредък: Витамин B9 оказва помощ на клетките ни да порастват и да се развиват и това е безспорна нужда за бременните дами. Витамин B9 също по този начин защищава от меланхолия и рак на гърдата.

4. Картофите защищават от свободни радикали и понижават апетита
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР