Смята се, че класическият коктейл Черно кадифе е създаден през

...
Смята се, че класическият коктейл Черно кадифе е създаден през
Коментари Харесай

Класически коктейл Черно кадифе

Смята се, че класическият коктейл " Черно кадифе " е основан през 1861 година от бармана в лондонския Brook’s Club по времето на траура във връзка гибелта на принц Алберт, брачният партньор на кралица Виктория. Цветът му припомня черните и пурпурни ленти, които хората в печал носят на ръцете си.



Коктейлът съдържа мрачно питие (стаут) и шампанско в равни пропорции. А те се съчетават изненадващо добре! Прибавянето на пенливото шампанско придава нотка гъделичкаща изисканост и дамска тактичност към красивата неустрашимост и компактност на бирата. " Кадифе " е освен име, само че и характерност на гладката текстура на напитката.



Днес този коктейл напълно няма траурно предопределение, публикуван е необятно из цяла Европа и има няколко разновидности. Почти незабавно е фиктивен коктейлът " Черното кадифе на бедния мъж ", който вместо шампанско съдържа сайдер. Този коктейл не се приближава с нищо до оригинала, само че е забавен посвоему. В Германия комбинацията е сред бира вид мрачен лагер и, за разлика от класическото " Кадифе ", което се сервира във висока чаша за шампанско, питието се сервира в халба вид " Бисмарк ". В Италия пък коктейлът се назовава " Италианско кадифе ", като комбинира алена бира и просеко.



Коктейлът " Черно кадифе " е извънредно подобаващ за моментите, когато имате посетители и, макар че не бих го нарекла " дамски ", е като безценен аксесоар за публични мотиви, когато сме с перли и на високи токчета, само че и когато сме се отпуснали умерено с приятелки в неофициална конюнктура.



Начинът на подготвяне обичайно повелява наливането на бирата да е първо, а шампанското да се прибавя деликатно, с цел да се получи делене сред двете фракции. Ефектът обаче не е изцяло обезпечен и е малотраен. Добавянето на грациозен детайл под формата да вземем за пример на ядлива златна люспичка несъмнено ще провокира wow резултат в някоя от празничните вечери, които ни чакат.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР