Смяната на сезоните и по-дългият ден влияят на емоционалното и

...
Смяната на сезоните и по-дългият ден влияят на емоционалното и
Коментари Харесай

Срещу пролетната умора - физическа активност, дихателни упражнения и вода

Смяната на сезоните и по-дългият ден въздействат на прочувственото и физическото положение на хората и основават стресови условия за организма, споделя Зухра Павлова, претендент на медицинските науки и ендокринолог от Московския държавен университет, публикувайки препоръки на страницата си по какъв начин да се оправим с дискомфорта.

Поради тази причина напролет доста хора се изнервят, бързо се уморяват и се усещат претрупани, добави тя.

" През пролетта денят става по-дълъг, а нощите по-къси и човешкото тяло би трябвало да се „ пренастрои ”. Преходът е съпроводен с десинхронизиране на ежедневните ритми. Това стресира организма, а стресът постоянно води до нарушение на хормоналния баланс , с повече кортизол и по-малко серотонин, което ви прави по-стресирани ", споделя Павлова.

Пандемията от коронавирусна зараза не е приключила; някои хора са заболели, други се възвръщат от COVID-19 и се лекуват от постконвулсивен синдром, продължава ендокринологът. Според нея новините, свързани с външнополитическата обстановка и вилнеещата в Украйна воина също въздействат на положението на хората.

" Най-лесният метод да намалите отрицателното влияние на страстите върху организма е да пиете вода . Когато човек пие вода на огромни глътки, тя блокира адренокортикотропния хормон (АКТХ), който се създава в главата и кара надбъбречните жлези да създават кортизол. Питейната вода блокира синтеза на непотребния кортизол ", прецизира тя.

Според лекаря физическата интензивност оказва помощ за унищожаването на хормоните на напрежението.

" Клетките ни имат митохондрии, а когато мускулната маса работи, те стартират да рециклират хормоните на напрежението. Добре работещата мускулна маса е подобен шредер (устройство за нарязване на хартия. - бел. ред.), който унищожава хормоните на напрежението ", споделя Павлова.

Освен това можете да извършите прочувствения декор по-хармоничен благодарение на специфични дихателни извършения .

" Кратко поемане, постепенно издишване и прочувственият ви декор ще е уравновесен. Можете да употребявате три дихателни цикъла: на четири направете поемане, на седем - пауза (задържане на дъха - бел. ред.), на осем - издишване " - поучава Павлова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР