Смяната на часовото време влияе на циркадните ритми на животните.

...
Смяната на часовото време влияе на циркадните ритми на животните.
Коментари Харесай

Ветеринарен лекар: Смяната на часовото време влияе на циркадните ритми на животните

Смяната на часовото време въздейства на циркадните ритми на животните. Котките и кучетата са животни на навика – излизат и се хранят в едно и също време. Това сподели в " Денят на фокус " на Радио " Фокус " ветеринарният доктор Симона Андреева.

По думите ѝ, с цел да им помогнем да свикнат по-лесно с смяната, може да преместваме последователно времето им на хранене с по 10 минути дневно за седмица, с цел да не се чудят за какво храната им идва по-рано или по-късно.

" Ако животното ви обаче взима някакви медикаменти е добре да се посъветвате с ветеринарен доктор, с цел да ви посъветва по какъв начин да процедирате ", добави тя.

Д-р Йордан Кошев от Института за биоразнообразие и екосистемни проучвания към Българска академия на науките уточни, че нарастването на количеството дневна светлина напролет е главен механизъм за регулацията на виталния цикъл на всички животни и добави, че това е симптом за начало на размножаването.

" Трябва им време на акомодация, само че тя идва последователно с нарастването на размера на деня ", сподели още доктор Кошев.

Габриела ГАНЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР