[СМТ] През последната година шест от най-големите търговски вериги в

...
[СМТ] През последната година шест от най-големите търговски вериги в
Коментари Харесай

Шест от най-големите търговски вериги са инвестирали 16.5 млн. лв. в устойчив бизнес и екология

[СМТ] През последната година шест от най-големите търговски вериги в България - Billa, dm, Kaufland, Lidl, Mr. Bricolage и T Market, са вложили 16.5 млн. лева в запазване на околната среда и резистентен бизнес, регистрира Сдружението за съвременна търговия (СМТ).

Икономия на сила, по-малко пластмаса

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Веригите са вложили в понижаване на потреблението на електрическа енергия посредством потребление на последно потомство осветителни, хладилни и климатични системи; в подмяна на служебните коли с по-чисти, хибридни коли; в инсталиране на фотоволтаични панели за " зелена " сила. Част от самодейностите включват също подмяна на пластмасови произведения за еднократна приложимост с биоразградими продукти; инсталиране на станции за гратис зареждане на електромобили; събиране на пластмасови капачки за преработване.

" Kaufland България " е първата компания в ритейл бранша на световно равнище, която сертифицира всеки собствен хипермаркет по EDGE стандарта на Световната банка, подтикващ построяването на енергийно ефикасни здания. Всеки новоизграден или осъвременен обект на веригата разполага със система за комбинирано отопление и изстудяване, съвременна енергийноефективна хладилна апаратура, както и напълно енергийноефективно осветяване.

Всички 99 филиала и 2 складови бази на " Lidl България " са сертифицирани по ISO 50001 и EDGE за енергийна успеваемост и зелено строителство. Освен това всички новопостроени филиали са оборудвани със сградни съоръжения BMS (Building Management System) и употребяват до 30% по-малко сила.

В началото на 2019 година T Market размени служебните леки коли с хибридни. В магазините на веригата в цялата страна са конфигурирани и специфични преси за хартия, благодарение на които отпадъкът от транспортните опаковки на стоките се оползотварява оптимално.

" Billa България " оползотворява над 50% от биоразградимите боклуци. В резултат на вложенията си в енергийна успеваемост компанията е сертифицирана по стандарт ISO 50001 за отговорно ръководство на силата.

dm предлага лична марка сертифицирана натурална козметика alverde, а от 2015 година - и сертифицираните биохрани dmBio. От 2014 година във всички dm марки не се съдържа микропаластмаса - един от главните замърсители на реките и океаните.

Mr. Bricolage конфигурира ново потомство осветяване, климатизация и изолираност на магазините си, с което понижава въздействието на активността си върху околната среда. Компанията уголемява асортимента от енергийно ефикасни решения и за домашния занаятчия.

В поддръжка на хората и локалните общности

През последната година шестте вериги са дарили над 1 млн. лева за над 50 обществени начинания.

" Kaufland България " подари повече от 350 хиляди лева за планове в поддръжка на надарени деца и в помощ на уязвими групи. " Lidl България " организира за трета поредна година самодейността " Ти и Lidl за по-добър живот ", в границите на която финансира локални неправителствени организации със суми до 10 хиляди лева за планове, водещи до възстановяване на средата на живот.
" Billa България " поддържа фондация " Искам бебе " и е сътрудник на Съюза на слепите и на Съюза на глухите в България. " dm България " е дарила инсталация на профилираната болница за лекуване на детски заболявания " Проф. Иван Митев " в София и е основател на акция за събиране на средства за " SOS Детски селища ".
Mr. Bricolage е помогнала със артикули и средства за реализацията на 12 плана на локални общности и детски градини и за провеждането на юношески фестивали и други благотворителни начинания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР