Смолянските общини Неделино и Рудозем обявиха бедствено положение заради излезли

...
Смолянските общини Неделино и Рудозем обявиха бедствено положение заради излезли
Коментари Харесай

Порои доведоха до бедствено положение Неделино и Рудозем

Смолянските общини Неделино и Рудозем оповестиха бедствено състояние поради излезли от коритата си реки в резултат на изобилните дъждове, които не престават съвсем денонощие, заяви БНР..По-тежка е ситуацията в Рудозем поради интензивното повишаване на реките Арденска, Чепинска, Елховска.

Кметът на Рудозем Румен Пехливанов описа пред радиото, че е имало срутване на земни маси по улиците, и пътищата, реките Чепинска и Елховска излезли от коритата си, токът изключил поради наводнени трафопостове. Към момента евакуирани хора няма, само че има подготвеност, в случай че обстановката се усложни.

В 2 часа след среднощ е оповестено бедствено състояние и в община Неделино. Нивото на речното корито на река Неделинска е преляло на няколко места. Водата е заляла помпената станция в село Крайна. Свлечена земна маса е затворила улица и водата, която се оттичала била ориентирана към къщите. Взети са незабавни ограничения. Няма евакуирани хора, сподели пред БНР кметът Боян Кехайов.

Усложнена е ситуацията и в община Девин . През нощта река Въча на няколко места е излязла от корито си. Спряно е придвижването по пътя Девин -Кричим за придвижване на товарни коли, сподели зам. регионалният шеф Андрей Кадишев.

Движението по пътя Смолян - Чепеларе при км 80 е в двете посоки в едната лента заради паднали огромни дървета. Доста обитаеми места в региона са без ток.

Без ток и без път са боринските села Ягодина, Буйново и Кожаре, сподели пред БНР кметът на Ягодина Митко Сакалев:

Възстановено е придвижването по пътя Златоград-Бенковски, краткотрайно трафикът беше усложнен през миналата нощ поради прелялата река Върбица.

Няма потърпевши хора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР