Смолянчани снощи отново доказаха, че сърцата им са големи и

...
Смолянчани снощи отново доказаха, че сърцата им са големи и
Коментари Харесай

Пет часа концерт-спектакъл в помощ на примата на родопския хумор Весела Бабаджанкова

Смолянчани нощес още веднъж потвърдиха, че сърцата им са огромни и топли като Родопа планина, че са дружелюбни за болката на другия. Те подариха с цялата си обич примата на родопския комизъм Веселина Бабаджанкова. Откликнаха на цялата обич, с която ги подарява и тя от години.
В една вечер смолянчани застанаха като един мощен тим, за който трудности няма. И преодоляха стената, която дели любимката им Веса Бабаджанкова от здравето. А тя и нейните другари изнесоха луксозен концерт-спектакъл, с който заредиха стотиците хора, пристигнали да засвидетелстват поддръжката си за нея.

Да напомним, че за снощната вечер бе плануван единствено един концерт, само че билетите се продадоха за един ден и представленията станаха две, като продължиха от 18:00 до 23:00 часа. А зала 1 на Родопския трагичен спектакъл е с потенциал 700 фенове.
Оказа се правилно, че „ виновничката “ за петчасовото събитие е поканила единствено дребна част от многото си другари и сътрудници. И както бе обявено - те са „ представителна извадка на любимците ѝ “, тъй като в случай че изкара всички на сцената, ще й трябват три събора на Рожен на три подиуми. А осветлението в Родопите би трябвало да спре, с цел да има за прожекторите.

Изпълнения на Росица Пейчева, Нелина, Валя Балканска и Петър Янев, трио „ Родопски извор “, Юлия Кичукова, Димитър Керемедчиев, Фидан Меров, Иван Пичуров и доста други се редуваха със скечове на Веса Бабаджанкова, Десислава Минчева-Тодорова и Трио „ Шемет “. На всички тях Веса пожела да са живи и здрави, до момента в който българският футболен тим стане международен първенец.
„ Ние имаме потребност един от различен тъкмо в избран миг и през днешния ден показахме, че можем да бъдем дружно тъкмо когато би трябвало “, съобщи гайдарят Петър Янев.

„ Отишли сме със свекърва ми да прашим, само че на четвъртата вада мен ма секна корста. Разплаках се, а тя ме пита: „ Защо плачеш? “ „ Ами тъй като единствено устата ми е здрава “. Тя ми вика: „ Да, майци, та си ти лю та стига! “ – бе единствено една от многочислените занимателни истории, които тя описа.
В тази връзка да отбележим, че Веса си беше и водещ на концерта-спектакъл, а като втори водещ се изяви Иван Динев–Устата.
Всички реализатори участваха благотворително – в поддръжка на баш зевзечката на Родопите, тъй като ѝ следва интервенция на двете стави.

В края на събитието тя благодари горещо на всички за помощта и разгласи, че събраните 13 380 лв. дори надвишават нужната сума. Пожела на всички Господ да им даде от всичко хубаво по доста.
Режисьор на събитието бе известната писателка Мона Чобан,която преди пет години напусна Париж, с цел да се пресели в крайграничното селце Киселчово. 

Бабаджанкова съвсем закри проявата със стихотворението „ Молитва “ на Димитър Методиев, което приключи освен тя със сълзи на очи, само че както единствено хората на изкуството могат да те разплачат и завчас по-късно да те разсмеят, тя изпя ария с родопски текст по музика от песента на Тони Димитрова „ За тебе хората приказват “. Ето и текста на зевзешката настъргалка:  
„ Откόле мама ми затрáля: Нимой са лùнка със Михаля,
чи нему му е юмόн на вейка, в главόна меса пробита лейка!
Нимой да фириш и Илия, чи йѐце буфка той ракия,
чи ката вечер са наковáва и сетне в пόдникан си той заспáва!
Йе чόстиш гльόдам да съм с Тоша, пък майка му е йѐце неприятна!
У тех нивеста ти в случай че ùдиш, хайване с дрипи ти там ша видиш!
Тебе та Минчо най-прилѐга и чόстиш той ма залесѐва,
чи той си има компания богата и ша та гльόда лю във устата! “  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР