Смолян. XV Международно гайдарско надсвирване Гела - 2017 и традиционен

...
Смолян. XV Международно гайдарско надсвирване Гела - 2017 и традиционен
Коментари Харесай

Смолян: XV Международно гайдарско надсвирване Гела - 2017 и традиционен родов събор „Илинден“ ще се проведат на 5 и 6 август 2017 г.

Смолян. XV Международно гайдарско надсвирване Гела - 2017 и обичаен фамилен събор „ Илинден “ ще се проведат на 5 и 6 август 2017 година Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. Откриването е планувано за 10.30 часа на 5 август, от 11.00 часа стартира конкурсната стратегия, а от 18.00 часа ще се организира церемонията по награждаване на лауреатите. На 6 юли програмата продължава от 11.30 ч. с разкриване срещата на родовете и национално забавление с оркестър „ Пампорово “, началник Георги Кисъов
Записването на участниците ще се организира в деня на състезанието на място.
Участниците в XV- тото гайдарско надсвирване са разпределени в 3 възрастови групи: 1-ва до 14 год.; 2-ра от 15 до 18 год. и 3-та над 19 год.
Участниците в 1-ва група извършват две гайдарски мелодии по желание до 6 минути; във 2-ра група - две гайдарски мелодии – бърза и мудна до 8 минути; в 3-та група - гайдарски мелодии до 10 минути, в които би трябвало да има мудни и бързи мелодии, подредени в сюита, като в бързите би трябвало да има и неравноделни размери.
Надсвирването се организира в един тур. Във 2-ра и 3-ра групи по решение на журито участниците могат да имат и 2-ри тур, в който те ще импровизират по заложена тематика от комисията.
Журито прави оценка участниците по 10-то бална система по следните критерии: жанр, чисто интониране, режисура, костюм, сценичност, орнаментика, механически умения.
Присъждат се 1-ва, 2-ра и 3-та премия, както и поощрителни награди за всяка възрастова група. За 1-ва група са планувани предметни награди; за 2-ра и 3-та групи – парични награди.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР