Смолян. Успокоява се ситуацията, а речните нива спаднаха драстично. Валежите

...
Смолян. Успокоява се ситуацията, а речните нива спаднаха драстично. Валежите
Коментари Харесай

Областният управител на Смолян Няколко Славов: Речните нива спаднаха и ситуацията се успокоява, но пораженията върху инфраструктурата са сериозни

Смолян. Успокоява се обстановката, а речните равнища спаднаха фрапантно. Валежите съвсем стопираха. Превалява понякога, само че евентуално са последни облаци. Това съобщи за Агенция „ Фокус “ регионалният шеф на Смолянска област Недялко Савов. Във връзка с оповестеното през днешния ден отчасти бедствено състояние в Община Девин по отношение на падналите огромно количество превалявания, в резултат на които са се образували свлачища и има пропаднали пътища в с. Триград, с. Кестен, с. Жребево и кв. " Настан ", Недялко Славов изясни: „ Не, че има някакво застрашаване на хора и имущество, а по-скоро повода е тази, че след отдръпването на водите, провалите върху инфраструктурата са съществени. Чисто процедурно кметът е сметнал да разгласи бедствено състояние, с цел да може навреме да придвижи вредите до междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне “. Според регионалния шеф обстановката към този момент е спокойна. „ Нямаме терзания, те ще стартират занапред с оценката на вредите върху инфраструктурата “, акцентира Славов и добави, че провалите са съществени.
Във връзка със свлачището, което затвори пътя за село Мугла, регионалният шеф разясни: „ Пътят е напълно затворен. По оценка на експерти би трябвало да се прокарва нов път през свлечената земна маса или отчасти заобикаляне. Просто е доста комплицирано и няма да стане за ден или два “.
Иван ЛАЗАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР