Смолян. Жените при нас са до 5 % от състава

...
Смолян. Жените при нас са до 5 % от състава
Коментари Харесай

Полк. Димитър Кацаров, 101-и Алпийски полк: До 5 % от състава на полка са жени, които изпълняват задълженията си наравно с мъжете

Смолян. Жените при нас са до 5 % от състава на 101-и Алпийски полк в Смолян. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Смолян командирът на военното формирование полк. Димитър Кацаров. По думите му няма по-специално отношение към тях, тъй като те равноправно вземат участие във всички действия и длъжности. „ Нямаме никакви ограничавания по отношение на заемане на наши длъжности за дамите. Абсолютно обикновено и наедно извършват своите отговорности с мъжете. По отношение на битовите условия, естествени за живот, както във всяко институция има обособени пространства и бани за тях. При функционалните отговорности, при нас няма ограничавания, дамите извършват наедно с мъжете всички отговорности и участия по лагери. Те дават въоръжен наряд като мъжете, имаме и така наречен женски часовой, когато застъпват единствено дами. Те се оправят доста добре и нямам забележки към тяхната работа “, акцентира полк. Кацаров.
Той означи, че има случаи, в които жените-военни се оправят по-добре и от сътрудниците си мъже. „ Може да кажем, че това е обикновено. Няма по какъв начин да слагаме под един знаменател всички мъже и дами. Нормално е някои дами да се оправят по-добре от мъжете, бих споделил, че в това няма нищо съдбовно или учудващо. Това е плод на доста сериозна подготовка и занятия, в които са взели участие, с цел да се реализира този резултат. Тук не става въпрос за физика и естествени дадености, всичко се дължи на сериозна система и подготовка, която с течение на времето стартира да дава такива положителни резултати “, разясни още полк. Кацаров.
Нели ГЕРГЬОВСКА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР