Смолмен - една от най-самобитните групи на родната сцена, съчетаваща

...
Смолмен - една от най-самобитните групи на родната сцена, съчетаваща
Коментари Харесай

Метъл, гайди и стихове на Борис Христов

" Смолмен " - една от най-самобитните групи на родната сцена, съчетаваща гайда и дудук с обичайните рок принадлежности (китари, бас, барабани), и алтърнатив метъл композиции с поезията на Борис Христов, ще изнесе концерт в София на 16 януари. Изявата в клуб " Мюзик джем " е част от минитурнето по представянето на сингъла " Камък ", минало в края на 2019 година и през Букурещ и Пловдив. 

В " Камък " с изключение на главните членове на групата Цветан Хаджийски (вокали, гайда, кавал), Иван Тодоров (китари), Стефан Пенев (бас) и Андон Тръпков (барабани) се включват и електронният актьор и продуцент Иван Шопов (програминг), както и Петър Делчев - струнни, прочут от етно формациите  " Исихия " и " Кайно Йесно Слонце ". Песента, която следва по-късно през 2020 година да влезе в нов албум на " Смолмен ", за пръв път ще бъде показана онлайн пред софийската аудитория.

Текстът на " Камък " е по стихове на огромния български стихотворец Борис Христов, който гласоподава цялостното си доверие на групировката. " Смолмен " ще запишат и други композиции по негови творби. 

Групата е известна със своята идея " направи си самичък " - всяка нейна продукция е самофинансирана и осъществена от членовете " и другари ". Звукозаписът  е сбъднат във " Фабрика 126 " - домашното студио на Цветан Хаджийски, миксиран в акустично следена среда  под управлението на Костадин Андонов и Тодор Неделчев. В момента завършващ курс по продуцентство в Берлин, Германия, Неделчев придвижва интернационален опит в звуковия инженеринг. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР