Смисълът на конституционните процедури с мандатите и консултациите е президентът

...
Смисълът на конституционните процедури с мандатите и консултациите е президентът
Коментари Харесай

Иванов: Радев да не прави спринт с мандатите, като досадно задължение

Смисълът на конституционните процедури с мандатите и консултациите е президентът да навлезе в ролята на медиатор и да откри допирни точки, а не просто да изкара един бърз спринт по конституционния терен и да завърши с тази работа като с досадно обвързване.

Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание.

Иванов прикани президента Румен Радев да не пришпорва процесите, а да преоцени позицията си. Той няма информация по кое време ще се гласоподава проектокабинета на Асен Василев, като първо би трябвало да се види дали ще има болшинство и изпълнен мандат за тази цел.

Съпредседателят на Демократична България изясни, че е изпратена версия на програмата, която Демократична България и Българска социалистическа партия проучват. Може би ще има още един кръг от мнения за доизчистване. Работата напредва и не е завършила от наша позиция, разясни Христо Иванов. Той не чака някакви фундаментални корекции да има от Демократична България.

Според него е добре, в случай че има опция за диалог с парламентарната група на ИНТ да може да се откри някаква лимитирана, само че въпреки всичко здрава формула, при която да се организира диалог. " Когато приказваме за Има Такъв Народ, ние считаме, че си коства да се изследва тяхната подготвеност дали биха подкрепили програмата на държавното управление ", посочи Иванов.

Той уточни, че страната е изправена пред рецесии, само че и пред благоприятни условия, които могат да се осъществят през идващите месеци. Отговорното деяние, макар че обособени партии имат интерес от явяване на избори, е да бъде излъчено ръководство, с цел да не се предизвиква политическо разтърсване на страната, а утешение. За тази цел би трябвало да има ръководство, а това, което виждаме като очертание на програмата, е положително и фокусиране. Не бива да се пропуща с първия мандат да бъде излъчено ръководство, настоя Христо Иванов.

На въпрос на News.bg дали имат някакви искания за постове, Христо Иванов съобщи, че Демократична България в никакъв случай не са имали искания за постове. Първо ще се фокусираме върху два въпроса - първо програмата и след това структурата и състав на Министерския състав. От наша страна не са отправени никакви искания, посочи Иванов.

Той смята, че министрите на Демократична България се оправят извънредно добре и би било разумно да продължат със своя принос в тези браншове, за които до момента не са отговаряли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР