Сметната палата възстанови прозрачността и върна изтритите през септември стотици

...
Сметната палата възстанови прозрачността и върна изтритите през септември стотици
Коментари Харесай

Сметната палата върна изтритите данни в доклада за НАП и даже го дописа

Сметната палата възвърне прозрачността и върна изтритите през септември стотици данни от обществения си отчет за Националната организация за приходите (НАП).

В началото на септември одитната институция разгласява значим отчет за събираемостта на налозите, осигуровките и другите обществени държавни вземания от Национална агенция за приходите за интервала 2013 – 2016 година

Преди към две седмици Mediapool сигнализира, че палатата е изтрила всички приложения от отчета, които съдържаха стотици данни с основна статистическа информация за активността на Национална агенция за приходите под предлога, че това е данъчна загадка. Свалянето на информацията е станало по самодейност на организацията за приходите, откакто отчетът бе публично гласуван и оповестен на уеб страницата на палатата, което е неприемливо.

Председателят на Сметната палата Цветан Цветков се ангажира да направи инспекция по случая. Той разгласи също, че е алармирал и Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД).

" Към днешната дата са възобновени всички данни, за които нашата инспекция сподели, че не са данъчно-осигурителна информация или персонални данни ", заяви пред Mediapool Цветан Цветков. По думите му инспекцията на КЗЛД е посочила, че има приключване на персонални данни, само че те са свалени бързо – до 48 часа, и рисковете за вреди са минимални, заради което няма да се постанова санкция на палатата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР