Сметната палата изпрати на прокуратурата окончателния одитен доклад за извършения

...
Сметната палата изпрати на прокуратурата окончателния одитен доклад за извършения
Коментари Харесай

Сметната палата изпрати на прокуратурата одитния доклад за извършени обществени поръчки от  „Монтажи“ ЕАД

Сметната палата изпрати на прокуратурата окончателния одитен отчет за осъществения одит за сходство при сключването и осъществяването на контракти по Закона за публичните поръчки от „ Монтажи “ ЕАД за интервала от 01.01.2017 година до 31.12.2020 година за съществуване на данни за закононарушение, според член 58, алинея 1 от Закона за Сметната палата. Заедно с отчета са изпратени и одитните доказателства към него. Уведомени са Държавна организация „ Национална сигурност “ и Националната следствена работа.

Поради формирано досъдебно произвеждане и на съображение член 58 алинея 3 от Закона за Сметната палата, данни от одитния отчет не могат да се огласяват до приключването на наказателно произвеждане. Затова одитният отчет ще бъде оповестен на интернет страницата на институцията незабавно след приключването на наказателното произвеждане.

Одитът бе предоставен на Сметната палата с Решение от 25.02.2021 година на 44-то Народно заседание, обнародвано в Дъждовни води, бр. 18 от 02.03.2021 година Във връзка с това ръководителят на Народното събрание е известен, че признатият финален отчет ще бъде възложен в Народното събрание след приключването на наказателното произвеждане и едвам тогава ще има правна опция да бъде прегледан.

Одитният отчет е изпратен също на изпълнителните шефове на „ Монтажи “ ЕАД и на „ Държавна консолидационна компания “ ЕАД за осъществяване на рекомендациите на Сметната палата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР