Сметките за вода и природен газ на около 55 000

...
Сметките за вода и природен газ на около 55 000
Коментари Харесай

Дарители в Турция платиха сметките на 55 хиляди семейства

Сметките за вода и природен газ на към 55 000 фамилии на стойност над 7 млн. турски лири (около 1,8 млн. лева.) са били заплатени от донори единствено за два дни до през вчерашния ден следобяд. Всяка минута анонимни благодетели заплащат по към 60 сметки, сочат данните, съобщи БНР.

Кметът на мегаполиса Истанбул Екрем Имамоглу даде начало на самодейността на 4 май, а в сряда проработи електронният уебсайт „ Висяща сметка “. На него утвърдените от общината като нуждаещи се фамилии качват сметки, които не могат да заплатят, и донори избират на каква стойност да оказват помощ. Поради хакерска атака от чужбина, достъпът до уеб страницата отвън Турция е бил блокиран краткотрайно през вчерашния ден, заяви представителят на общината Мурат Онгун.

Когато обявяваше началото на акцията, Екрем Имамоглу уточни, че общината е отсрочила за 3 месеца заплащането на сметките за вода, само че по-късно те ще би трябвало да бъдат платени дружно с натрупалите се в това време нови отговорности, което ще затрудни хората. Поради законови ограничавания обаче сметките за природен газ не може да бъдат отлагани, уточни още Екрем Имамоглу. По искане на пазарния регулатор беше стартирано следствие против истанбулската газова компания ИГДАШ. Причината са недоволства на консуматори за прекомерно високи сметки поради неотчетени в точния момент интервали. От компанията се опазиха, че епидемията от ковид е затруднила отчитането на сметките заради риска за здравето както на служащите, по този начин и на клиентите, чиито брой е прекомерно висок – към 6,5 млн. Директорът на компанията посочи, че и клиентите, и пазарният регулатор са били предизвестени авансово.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР